Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

EP-választás után...

E-mail Nyomtatás PDF

Elsőnek az eredmények(már ha az eredménytelenség az eredmény)

"Hat párt jutott be az EP-be: a Fidesz-KDNP 12, a Jobbik 3, az MSZP 2, a Demokratikus Koalíció 2, az Együtt-PM 1, az LMP 1 mandátumot szerzett az európai parlamenti választáson vasárnap. Orbán Viktor szerint a Fidesz nagyon győzött, Vona Gábor örült, hogy másodikként ők lehetnek a Fidesz váltópártja, az MSZP elnöksége testületileg felajánlotta lemondását, ennek az Együtt-PM nagyon örült, Gyurcsány pedig megüzente, meghatározó szerepet akarnak a baloldal kialakításában."

Még ami fontos, mert hang nélkül egy óriási kritika:

EP választási eredmények - 2014. május 25‎

A választásra jogosultak nem egészen 30%-a ment el szavazni! Tehát 70% nem nyilvánított véleményt, nem érdekli az Unió! Egy demokratikus vezetés azt gondolom, azonnal kiír egy népszavazást, kell-e Magyarországnak az Unió!?Majd a várható NEM után, megkezdi a kilépés letárgyalását...De nálunk természetesen nem a mérleg megvonása következik, hanem a lébec Brüsszelben...A Nép véleménye meg nem érdekes!

Végül rászánta magát, nagyjából 2 500 000 szavazásra jogosult, hogy leadja a voksát. A 8 millió erre jogosultból...1 200 000 ember a Fideszre, a többi, nagyjából ugyanilyen számú szavazó, mindenki másra szavazatott. Épphogy életképes, a küszöbön átevickélő, Gyurcsány-Bajnai-Mesterházi-Schiffer vezette alakulat. A Jobbik erősödött talán egyedül, de csak arányaiban, pireuszi módon...

Mi fog történni?Megint egy kisebbség döntött a többségről...Két és fél millió, az öt és feléről! Mert az tény, hogy a lakosságot nem érdekli az Unió, illetve a többség utálja, és kilépne ha tehetné...De nem teheti, mert a kisebbség dönt, kinek remek megélhetési forma ez így!Ez a jelen nagy büdös demokráciája!


 

 

 

 

Hozzászólások 

 
0 #22 tyima 2014-06-29 05:59
Van tehát tennivaló, útnak indulsz Te is, mint annyian,(egysze r csak meg sem jössz) és bővül a Család...-Nálunk véget ért a focitábor, kicsit stresszmenteseb b napok jönnek, elvben...Kisfilmeket vágok, már kazettán több anyag, teszem a szerkesztőbe.
Idézet
 
 
0 #21 Fatima 2014-06-26 01:32
Istenkém, há' mindig ilyen társat szerettem volna magamnak, mint Te, bár sanszos, hogy két idealista bolond nem fér meg egy családi házban :) Gyors fejszámolás után kijelenthetem én 17-szer költöztem, s tíz évig nem sajátba! S milly jó, 50 évesen kezdhetem előlről a pályát! Nem ,nincs devizahitelem, sosemis volt, de van helyette más, ha valaki tud egy karakán ügyvédet, hálás szívvel megköszönök egy elérhetőséget :) Megfizetnénk tisztesen. Amúgy imádom az őszinteséged, nyitgassa a szívcsakrámat :)...mit még? Hogy tovább sokkoljalak, héten elrepült a 3.gyerek is, s őszig eldől egészségem mit enged, utánok repülök-é északnak, vagy kicsit délnek czurikkoljak Szögedébe segítkezni, mert Februárban Allah segítségével megszületik a kisunokám :)
Idézet
 
 
0 #20 tyima 2014-06-23 06:40
Még annyit, hogy kényelmesnek nem mondanám, hogy a nagyobbik a táboroztatás, és érettségi közben, még elvégzett egy gyerekfoci -szervezői tanfolyamot. Igaz 2 napos volt, de kocsi híján, utazott két megyét érte!
-Nekem annyival jobb a helyzetem, mint Neked, hogy nincs devizahitelem-hitelünk.(bár nem tudom biztosan, Nektek van-e, de mintha egyszer írtad volna)Viszont, hogy ne legyen, ahhoz 3 házat vettünk meg olcsón, majd átépítettük, felújítottuk, és adtuk el, némi haszonnal. Míg a mostanit meg tudtuk venni KP-rt. Ehhez hétszer költöztünk eddig!Albérlet, albérlet után, majd az első saját, egy közös udvari 4 szomszéddal-nyúlólból lett konyhával, aztán tovább. 45 évesen mondhattam el, hogy van saját lakás, hitel nélkül. Nagyszülők segítsége nélkül, mert mind kihaltak. Egyedül az én anyám él, de furi a viszonyunk. Asszonyom szülei 5 éve, Nagyszülei régebben, Apám 90-ben, a nagymamáim vagy 10 éve halottak...A gyerekek ballagásán (egyik szakközépben, másik általánosban) az Öcsém, anyám, meg egy kedves szomszéd vett részt. Összesen voltunk heten, ennyien maradtunk...Soha nem számíthattam másra, csak magamra,magunkr a...Mégsem mentem külföldre, hanem kínlódunk itthon!Így ahogy leírtam, ennyi...
Idézet
 
 
0 #19 tyima 2014-06-23 06:27
Elnézést, nem volt időm figyelmesen végigolvasnom, most tényleg hosszúra nyúlott füstölgésed!-Már, ha helyes, néhol indulatoktól fűtött írásod, így jellemeznem...Mivel a fél kettes kelésű újsághordás után, reggel fél nyolckor viszem a gyerekeket táborba, és 17 felé esek haza. Aztán 18-tól, még néha vezetek edzést is...A 21.-kor kezdődő focimeccseknek, még nem láttam végig az első félidejét, rendre elalszom...Többször beszéltünk, vitáztunk, munkáról, fizetésről, mely itthon nehezen, vagy nem kitermelhető! Megdöbbenek, hogy Te biztosnak nevezed azt, hogy napi 3-4 óra alvás közben, 3 helyen kell helyt állnom!Teljes emberként, és úgy érzed, ez engem elbizakodottá tesz!? Fáradt vagyok, nem túlzott önbizalmú...Társam, ki kitart mellettem, ugyanúgy felkel újságozni mint én, fél kettőkor (01.30)majd megy a fő munkahelyére 8.ra, és délután jön a háztartás otthon...Egyik gyerek diákmunkát vállal, ha nem jön velem a táborba, a gyerekekre vigyázni, közben leérettségizett . Másikat nem is nagyon látom, csak este, de most végzett az általánosban, már önellátóbb.
Idézet
 
 
0 #18 Fatima 2014-06-13 19:42
De még mindig füstöl a fülem :), ettől a dumától, hogy kimegy a delikvens szerinted, és akkor elkezd "jól keresni", és ezzel elérte élete "csúcspontját"...másfél évbe került, mire Zoltánnak felajánlotta a cég a szerződést, addig minden részleget bejárt, megtanult minden munkafolyamatot , mint jollyjokert pakolgatták, volt, hogy- itthon diplomához kötött-, logisztikai munkát végeztettek vele, persze minimálbérért, Na más kérdés, hogy ott a minimálbér heti 80eft,de tulórázhatsz kedved szerint, és meg is duplázhatod :), és heti 40-ből minden költségedet fedezni tudsz.... egy évbe került, mire az öccsét ki merte vinni maga mellé... És az is jó nagy baromság, hogy az angolok hörögve tiltakoznak a külföldi munkaerő ellen. a cég 70%-a vendégmunkásokb ól áll; lettek-litvánok-észtek,lengyele k, pakisztaniak, magyarok dolgoznak jórészt, mert az anglius lusta, tunya, elkényeztett, magasabb bérigénnyel. Kapva -kapnak a cég vezetői, az olcsó, szorgalmas, kreatív munkaerő után :).... de maradjunk annyiban, hogy a "csucspontot"máshogy érdemes elérni ott kint is :) istenem adj erőt, hogy be tudjam fejezni, huss, má itt se vagyok, basszus
Idézet
 
 
0 #17 Fatima 2014-06-13 18:56
Utóirat, épp napokban olvastam, hogy csak Angliában, 1,3 millió magyarnak adták már ki NI-számot, jó, nyilván épp most nem dolgozik kint mind az 1,3 millió, de ez valami döbbenetes adat így is, mert akárhogy számolgatom is,a legminimálisabb családi háttérrel is, legalább az ország egyharmada érintett a kérdésben! az ország egyharmada már megpusztult volna, ha nem akad családonként legalább egy bátor önkéntes, ki állja a sarat. Igen, biztos akad köztük egy-két milliomos, kozmopolita ifju is, mopszlival, vagy anélkül :), de a nagy átlag az életéért harcol ez tuti, nem pedig holmi liberális életstilust folytató trutymók lézengenek odaki :), mert nincs jobb dolguk, mint cserben hagyni szegény hazát! Egyébként haza csak ott van, hol jog is van :), s momentán errefelé a népnek nincs joga
Idézet
 
 
0 #16 Fatima 2014-06-13 18:40
Ezek a gyerekek, megalkotják a saját kapcsolati hálójukat, közösen bérlik a lakást, adják egymásnak a fülest, segítenek egymásnak munkába állni, és még az itthon maradottakat is támogatják. Miről beszélsz te :)? Most nálunk épp egy 5-ös csoport áll össze, ebből 4 éppúgy magányos anyuka fia, itthon maradt mamával, kisebb testvérrel... Igen, jól keresnek, de tudják állni a cehhet, fizetik lakást, rezsit, adót, normálisan tudnak táplálkozni, küldenek haza is, és még tartalékolniuk is kell, mert ha egy-két hónapra mégis beüt a krach, félmillának lennie kell a zsebedben, hogy átvészeld az időszakot... és momentán nem a mopszlijukat szorongatják, hanem a vádlijukat, mert focibajnokságot rendezett a cég, és széthajtották magukat a zuhogó esőben :) no, ez csak egy promt szösszenet, helyzetkép...Még hogy mindegy!!! nekik, hogy hol dolgoznak :) NEM! ÉPP nekik nem mindegy, azért harcolják ki maguknak az ember élet lehetőségét. Akinek mindegy, azok maradnak lepukkanni, elzülleni, értelmetlen, megalázó rabszolgamunkát végezni, éhbérért. az utóbbi hnéhány hónapban fél tucat fiatal lett minálunk öngyilkos, hírlik, valami új drog is bejátszik a dologba... No csók, maradok tisztelettel, valóság :)
Idézet
 
 
0 #15 Fatima 2014-06-13 18:28
És lehet mocskolni Gyurcsányt, és szidni, mint a bokrot, de nekem nagyfiam még abban az érában kezdte az egyetemet, és adott volt az indulás, aztán más kérdés, hogy ő pillanatok alatt szerzett állást az egyetemen a tudásával, és mára már a diákhitelt is kipengette...De Zoltán kis hiján belehalt, (egy hét az intenziven!), ha lelkét kidolgozta két muszakban -mint egyetemista!-, akkor sem tudta megkeresni az albértlet+ kaja+ bérlet árát sem. Ha mint magányos szülő nem vagy képes 80-100 ezer forintot átpasszolni a gyermekednek, az egész vesztett ügy! És mire jöjjön haza? a 45 ezer forintos közmunkára??? Mehet a cigány főnök keze alá, a cigánytelepen folyó kanálisba bozótot irtani macsétával!! Te ezt a sorsot szánnád a gyerekednek???Nincs gazdag apuka,(Semmilye n sincs), se sógor-koma-jóbarát, hogy valami állásba benyomja a gyereked! Mit szeretnél, micsinájjunk? Épüljünk le, dögöljünk éhen, legyünk idegbetegek? Türjük, hogy napi szinten tapossanak, mocskoljanak bennünket, mintha mi okoztuk volna az ország csődjét?? Akkor jó hazafiak vagyunk? ez élet-halál harc, ezt szeretnéd fennkölt frázispuffogtat ással lerendezni? te ott megteheted, mi itt nem...azt képzeled, van idejük bamba képpel lazulniuk, ha talpon akarnak maradni??? Fogalmad nincs, mennyi intelligenciát, kitartást igényel talpon maradni, állandó munkerővé válni, megtalálni a járható, értelmes utat...de legalább van perspektívád, és megbecsülik és megfizetik a munkádat! ennyi.
Idézet
 
 
0 #14 Fatima 2014-06-13 18:10
Tyimo, én békésen forgatom elmémben a sok infót, mit készséggel át is adnék, ha hinni tudnék abban, hogy van, ki ismereteket óhajt szerezni, nem csak a szlogenjeit ráhúzni erőszakkal a valóságra :) S már csak, megbocsáss, ki ne oktass engem erről a "valóságról", mikor napi szinten és a leghitelesebb forrásból értesülök minden mozzanatáról. Hidd el, én örvendek, hogy az ország rakottabb felén nevelheted gyermeked, és oly társsal áldott meg a sors, ki jóban-rosszban kitartott veletek évtizedekig, s feltételezem szülők-nagyszülők, tehát kompakt csaléádi háttér, és esetleg még élő kapcsolati háló is müködik köröttetek, de kérlek, ne légy pökhendi, és ne fitymáld le azokat, kik szegényebb "vízzel" kénytelenk főzöcskézni!De elmondom én, milyen ez a réteg, innenaz ország nyomorult déli csücskéből, ki kénytelen volt utilaput kötni a sarkára, mert/ ha nem hajlandó feladni az emberi élet lehetőségét!!!...tipikusan elvált szülők gyermeke, akinek gondviselője keservesen kiköhögte magából, hogy a gyerek eljuthasson érettségiig-nyelvvizsgáig..., de a gondok ezután kezdődnek! Mert hiába a sikeres, és ugymond "költségtérítése s" egyetemi felvételi, ha a kormányváltás óta drasztikusan csökkentek az elnyerhető támogatások, és kollégiumba sem tud az ember fia bekerülni...
Idézet
 
 
0 #13 tyima 2014-06-13 06:28
Megfoglak Fatima, és ezen az anyai ösztön sem tud segíteni...-Mert mindegy az odavezető ok-okok, a végkifejlet, azaz a viselkedésforma , az adott...ezen ifjak számára elérkezett életük csúcspontja: a biztosnak gondolt kereset mellé egy társ:kiskutya-kiskutyák, valahol Angliában, Spanyolországba n, a világban bárhol, de nem itthon...
Idézet
 
 
0 #12 Fatima 2014-06-07 02:54
Nini! Azt kell látnom, hogy évek egymáson csiszolódó, harcos nézeteink egy- két ponton közelebb kerülének egymáshoz! De ez megint több tételes szimfónia, mer valami eszembe jutott :)...viszont a nyugaton coca-cóla mámorban uszó üveges tekintetű, mopszliját szorongató, libériás ifju kényszerképzeté t kell először széjjelzuznom majd, ez szintugy anyai kötelességem :) :) ezen felváltva röhögök és bosszankodom, de mostan már a kakas kukkorékol, ilyenkor szokott sikerülni néhány órát szunyálnom, tehát folyt. köv. Jóhogy már azt nem mondtad Te is, kalandvágyból szorongatja odaki a mopszliját, basszus:)
Idézet
 
 
0 #11 tyima 2014-06-05 09:46
Jobb és baloldali politikus!?
Nehéz...A baloldal legkarizmatikus abb figurája Gyurcsány szerintem! Azt hiszem azért, mert jobban gyűlölik, mint a többit (én is, ha lehet rangsort felállítani)De az ő ideje is leáldozóban már! A többieké is...Akarom hinni, azért, mert Európa változás előtt áll! Nem lehet már fenntartani a jelenlegi:kiseb bségek irányította többséget! Főleg nem az ő degeneratív nézeteivel...
A jobboldali politikus Fideszes. Érdekes viselkedésformá kkal. Vezetésük diktatúra, erős egyszemélyű irányítással. -Vajon, miért jutnak eszembe az ötvenes évek?-Látszólag szembe mennek az Unióval, -néha teszik is-de valójában, döntéseik 80-90%-a Brüsszelből jön. Tehát színtiszta, globális liberalizáció. ami elvben baloldali.
Egy politikai erő maradt, mely középen akar állni valójában, de nem tud egyelőre, mert kilökik valahová szélre ,szélsőségesnek mondva...Ez a Jobbik, aki ha a Fidesz valóban jobboldali, akkor még jobban jobbra?De már lassan átér balra? Mert az ottani szélsőségesek közelítenek...
Egy a biztos Fatima. Olyan káosz van, amiben szépen megfér minden! Nem tudom meddig?
Mert a világ folyamatosan változik, és időnként visszarendeződi k! Jelenleg, mintha azt hallanám ki a felhangokból, akkora a kakofónia, hogy kezd terhessé válni! Annak a szunnyadó, szavazásra nem járó, életunt, beletörődött rétegnek, ami egyszer felébredhet...-Hogy fog ébredni, ki tudja!?
....................................
-Nyugodtan írd le monológod, látod, már párbeszéd...
Idézet
 
 
0 #10 tyima 2014-06-05 09:27
Az un. jobb meg baloldalt, közelítsük meg először a társadalom, majd a politikusok szemszögéből:
Általában a köznyelv, jobboldalinak mondja a konzervatív, hagyományőrző, vallásos(hagyom ányos egyházi), a magántulajdont tisztelő embert. Valamint annak szélsőségesnek mondott, -én inkább nemzetibbnek hívnám- rétegét. Ebben egyetértünk. Eme rétegnek, fura az összetétele, én ismerek tipikus kommunistát a szürke halszálkamintás öltönyében, de 18 éves fiatalt, hatvanon túli idősebbet egyaránt. Érdekes, hogy a Balaton környéki településeken, több az un. jobboldali.
A baloldalinak mondott liberális nézetűek, inkább fiatalok. Általános iskolások is, de a többség talán középiskolás, vagy pályakezdő, fiatal felnőtt. Ők azok, kikkel elhitették az önmegvalósító maszlagot. Nekik mindegy honi, vagy vadidegen föld, munka, viselkedésforma . Kényszerből, vagy meggyőződésből, mennek a Nagyvilágnak, és harsogják, hogy minden és mindenki szabad! Addig, amíg nem ütköznek egy másik, erősebb valakinek a szabadság vágyába...Zömük gyermektelen, mivel a nomád élet miatt nem tud, de nem is vállal Családot. Csak barát, mindegy milyen nemű, valamint háziállat társaságnak. Jellemző egy távolabbi unokaöcsém, ki azt hiszem most Spanyolországba n, de lehet Angliában dolgozik, valami vendéglátóhelye n. Jó állapotú gépkocsit, két kiskutyát tart, melyek ruhája, pedikűrözése többe kerül, mint nálunk valamelyőnk egy havi bére! 28 éves, gyermektelen, tartós kapcsolat nélkül...Bankszámláján jelentős összeggel.
Idézet
 
 
0 #9 tyima 2014-06-05 09:01
Hú, most hirtelen, nem is tudom, mire válaszoljak, jól felzaklattál, tele vagyok gondolattal, nem is tudom írni...
-Kezdjük, esetleges kilépésnél, megszűnne-e a szabad munkaerő áramlás, kellene-e vízum?Véleményem szerint, másodlagos, hogy Hazánkban ki mernek-e írni erről népszavazást, aztán az ott születő népakaratot, teljesítik-e!?Mert a szabad munka erőáramlás egy robbanás közeli helyzetet eredményezett, Anglia, Franciaország, és Németország bizonyos vidékein! Zajlanak a helyi polgárháborúk. Bevándorló és régebbi bevándorló között, a helyi őslakosság meg menekül, ha tud...Idézek egy Hölgytől, ki tizenvalahány éve él Olaszországban, az itthoni portáját gondozzuk:az olasz nép általa ismert rétege dühös, és igazságtalannak tartja, hogy az Unió a Kelet-Európai régiót fejleszti csak. Egyre dühösebbek, a bevándorlók egyre agresszívebbek, amire ugyanez a válasz...Azt gondolom, mire lenne népszavazás, meg azt érvényesítenék, megoldja az élet (sajnos) a szabad munkaerő áramlásba vegyülő, kezelhetetlen tömegek helyzetét!
Idézet
 
 
0 #8 Fatima 2014-06-05 01:46
De sztem tudja ezt Vona pajtás is, ezért megjátszott az öröm-siker-diadalmámor. mert mi is szükségeltetne egy hajdani Jobbik győzelemhez?
a) a tartósan komába esett 3 millás zombimassza hirtelen felébred, és rohan a Jobbik zászlaja alá csőstül;
b)az eddigi ballibek tömegesen metamorfózison esnek át, és földcsuszamlás szerüen, hirtelen tragédiaként kezdik megélni Trianont, és megutálják az Uniós jólét- és szabadság mitoszát;
c)a valagfényező fityiszes szolgahad, hirtelen radikalizálódik és megtagadja imádott bálványait;
d) a kissé tovább erodálódott fidesz, 4 év mulva kénytelen lesz koalíciós ajánlatot tenni nekik, amit ha elfogadnak, juthatnak az összes addigi párt sorsára, akivel a fidesz eddig együttmüködött...
Mi még, mi még?
Esetleg nagy-nagy koaliciót alkotnak a libériás táborral :), hogy ők is labdába rughassanak, vagy hazahivják a Belső-Mongolában ragadt Ujgurokat, hogy mégis meglegyen a törzsi gyüléshez a kellŐ létszám :D.... Most már néma leszek, mint megannyi puszta sír, meg a Sáling Gergő
Idézet
 
 
0 #7 Fatima 2014-06-05 01:29
Ja, és én elhiszem, hogy "nem vóna szabad", illetve nagyon "nem helyes" :) összeadni az MSZP- Bajnai-Gyurcsány -féle pártok szavazatait, de ez a kutyaütő Gyurcsány is tudja, ezért már most megkongatta a harangot, hogy 18-ban úgy válthatják le a fityiszt , ha mindhárom párt, a Jobbikhoz hasonlóan felturbózza a saját táborát 15%-ra, és összefognak!
dkp.hu/.../10339
Amúgy jól elbeszélgetek én itt magamagammal :)
Idézet
 
 
0 #6 Fatima 2014-06-04 01:12
És ez csak a bevezetés, az "elvi alapok" tisztázása... :)
Idézet
 
 
0 #5 Fatima 2014-06-04 01:11
Egy baloldali viszont mindig reformer, a társadalmat tökéletesíteni akarja, az egyenlőtlensége k, igazságtalanság ok kiküszöböléséér t, Ezért hisz a haladásban,adot t esetben a javak újraelosztás révén is, támadja a tekintélyt, s mint hogy a tekintély általában vallási alapon szentesíti az ellenoldal, ezért többnyire antiklerikális, és a liberálisokban pedig szövetségesre lel annyiban, ha azok az egyetemes szabadságjogok szószólói, de ez a puszipajtásság már nem is annyira konkrét, ha a piac liberalizálásár ól van szó :) Na most ezek tisztázása után próbáld a jelenleg működő " pártokat besorolni :)
Idézet
 
 
0 #4 Fatima 2014-06-04 01:01
Jobboldal meg baloldal pedig nagyon is van továbbra is, és elviekben, csak mára ez a magyar politikai viszonyok között annyira összekúszálódot t, hogy ember a talpán, aki legalább nagyjából kiigazodik rajt :) Jobboldali az, ki autoriter és tekintélyelvü, a magántulajdon szentségéhez mindenek felett ragaszkodik, ily módon a társadalmi egyenlőtlensége khez, szociális igazságtalanság okhoz is, sőt mindezek indoklásául Istent támasztja tekintélyként, mindehhez társul egy nacionista felfogás is, mióta,az ezen felfogás megdöntését célző mozgalmak internacionalis ta formában jelentkeztek. Természetesen hozzájárul egy antiliberalizmu s is, mivel a szabadságjogoka t a liberálisok forszírozták anno :)...ennek ellentéte a baloldal, ami...
Idézet
 
 
0 #3 Fatima 2014-06-04 00:45
Tyimmorgó, feltételezem, ha kilépnénk, nem slattyoghatnál át egy személyivel az angliai határon, és nem tartózkodhatnál kint korlátlan ideig, ha van egy angliai bankszámlád, amire rendszeresen jövedelmet utalnak, tehát nem az ottani szociális ellátó renszerből élsz :)...Az Uniós-pénzek felhasználása, rémes és ésszerűtlen, erről meg Robit hallgatom időnként, ha dühös,de jelenleg ez VAN, egyik napról a másikra nem lenne, attól még nem támad fel ipar-mezőgazdaság-bányászat a honi, csak meghallanánk éhen, mi kis családunk bizonyosan... a többi meg hú,de hosszu,...abból megen az lesz, hogy leírom a saját szövegszerkeszt őmön, akkor 10 A/4-esnyi terjedelmet kitesz, aztán meghuzöm, de még akkor is 5 oldal, aztán ott marad a gépemen elmentve :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 17 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások