Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

AIDS világnap.

E-mail Nyomtatás PDF

"Ma van az AIDS Világnapja, amelyet 1988 óta tartanak meg, hogy felhívják a figyelmet a gyógyíthatatlan betegség megelőzésére. Az AIDS-et 1981. december 1-től különálló betegségként jegyzik.

Ma már a legtöbb halálos áldozatot követelő kór az AIDS.

A fertőzöttek száma és a halálozások aránya folyamatosan nő. A kimutatások szerint a HIV-fertőzöttek száma évente mintegy 10 százalékkal növekszik. A fertőzöttek csaknem 95 %-a a fejlődő országokban él. Az AIDS, megjelenése óta legalább 50 millió embert fertőzött meg. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) szakági szervezete, az UNAIDS becslései szerint percenként 11 férfi, nő és gyerek fertőződik meg a HIV-vírussal.Ha a későbbiekben még csökken is a megbetegedések aránya, továbbra is a világszerte 10 leggyakoribb haláleset egyike marad. Az UNAIDS felmérése szerint a HIV-fertőzöttek kétharmada Afrikában él, a betegség leggyorsabban Indonéziában terjed".

-Mi is valójában ez a szörnyű betegség:

"Az AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome = szerzett immunhiányos tünetegyüttes) a HIV(Human Immunodeficiency Virus = emberi immunhiány vírusa) által előidézett, gyakorlatilag 100%-os halálozású tünetegyüttes,[1] amelyet 1981-ben azonosítottak, de már jóval régebben megjelent. Azóta a fertőzés lényegében gyógyíthatóvá vált[2]. A vírus az immunrendszer sejtjeit, elsősorban a CD4 receptorral rendelkező T-limfocitákat pusztítja. Az immunrendszer fokozatos leromlása elősegíti az opportunista fertőzések[3] és a daganatok megjelenését. A fertőzés után a tünetek általában évekkel (átlagosan 5 évvel) később jelentkeznek, de időközben a fertőzöttek továbbadhatják a vírust. A vírus átadható direkt nyálkahártya-kontatktussal, vagy különböző testfolyadékok által, mint a vér, ondó, hüvelyváladék, előváladék, és az anyatej. A fertőzés bekövetkezhet közösülés, vérátömlesztés során, fertőzött injekciós tű által, anya és csecsemő által a terhesség szülés és szoptatás alatt, vagy ha a fent említett folyadékok valamelyike nyálkahártya vagy bőr sérüléssel érintkezik."

Magyarul tehát bármikor, bármilyen formában elkapható! A sunyi gyilkos kór egyformán veszélyes minden emberre! Nem ment meg tőle pénz, hatalom...Hogy miért kell komolyan venni, mert a kegyes halál előtt ilyenné torzítja áldozatait:

anthony_perkins_beteg_1Anthony Perkins

Rock Hudsonrock_hudson_beteg_1

freddie_mercury_beteg_1Freddie Mercury


Módosítás dátuma: 2014. december 01. hétfő, 09:15  

Hozzászólások 

 
+1 #2 tyima 2014-12-06 09:46
Szerintem rég meg van Andris! De nem mindenki jut hozzá...Ha érted, amire gondolok...
Idézet
 
 
0 #1 MA 2014-12-02 17:40
Remélem, megtalálják egyszer a gyógymódot...
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 129 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások