Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Tüntettek Fekete Péter ellen...

E-mail Nyomtatás PDF
...avagy színtiszta rasszizmus...

"Hatvan a Mikulás érkezését megzavaró ellentüntetőt vettek őrizetbe a hollandiai Gouda városában szombaton.

Az ellentüntetőknek nem a Télapóval volt bajuk, hanem az őt Hollandiában hagyományosan kísérő Fekete Péterrel. A fiúcska szerintük egy rasszista karikatúra.
Régóta tart a Fekete Péter-vita az országban, pedig bíróság sem hajlandó betiltani a fekete arcú mikuláskísérőt. Ennek ellenére évről évre tüntetnek ellene, főként a színesbőrűek.
„Csak a feketére festett arc ellen tiltakozom. Ennyi. Ne legyen fekete az arca” – mondta egy nő.
„Azért jöttem ide, hogy megmutassam, hogy mi, az egykori rabszolgák leszármazottai, akiket már annyiszor megtiport Hollandia, többé nem értünk egyet azzal, hogy idejöjjön háromszáz fekete rabszolgának kinéző gyerek a Mikulás oldalán” – nyilatkozta egy férfi.

„Mindazoknak, akiknek bajuk van Fekete Péterrel azt mondom, ez a hagyományunk része, szálljanak le róla. Nekünk nem lehetnek hagyományaink?” – kérdezte egy fehérbőrű nő.
A tüntetés alatt családok százai vártak a Télapó érkezésére.
A kezdődő Mikulás-szezont a sajtjáról ismert városban a megbékélés jegyében hirdették meg, és a Fekete Péterek mellett sárga arcú Sajt Péterek is megjelentek a tömegben".
-Ez az, hatvan ráérő szabadságharcos társam!Nem hagyjuk jogainkat!Hogy merték Pétert, többszáz éve feketére festeni!?Mi az, hogy a gyász jele a fekete szín, hogy merik a butaságot, tudatlanságot, sötétségnek hívni, ami szintén utalás a feketére!?Azonnal eltörölni a kártyajátékot, kiirtani minden fekete macskát!A kéményseprőket is felszabadítjuk!!Hétfőtől színes munkaruhájuk lesz...Nem engedjük továbbá, a fekete kávét, a fekete sereget,és felszólítjuk Fekete László erőemelőt is, írassa át nevét, pl.:Erős Lászlóra!Kötelezzük az EDDA együttest, a "fekete élmény" című dalukat, nevezzék át, balszerencsés élménynek!-Sőt, én azonnal felveszem a kapcsolatot Fehér Anettel(Anettka), hogy indítson egy tévécsatornát, Fekete Pákóval közösen,-aki közben a hátrányos nevét megváltoztatja Sötét Pákóra-...E csatorna, az egyenló jogok szellemében, a "nagySZ azaz nagy sza...badság csatorna lesz...
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 96 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások