Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Fototyim

A képen egy válogatott labdarúgó...

E-mail Nyomtatás PDF

...a másik én vagyok...Dzsudzsák Balázs, meglátogatta Focitáborozó gyerekeimet.

balin

bali1


Módosítás dátuma: 2018. augusztus 19. vasárnap, 06:03
 

Hogy tudd, ki a tyim...

E-mail Nyomtatás PDF
37994876_10209790635762697_3690163182631911424_n
Módosítás dátuma: 2018. augusztus 19. vasárnap, 07:01
 

Reggeli barangolás...

E-mail Nyomtatás PDF

Gazdálkodtunk már gyerek, és fiatal felnőtt koromban Pécselyen!Valamikor a nyolcvanas évek vége felé...Aztán az élet tova sodort.Majd közelgő második gyerekkorom, ismét a föld, a kertészkedés,gazdálkodás felé fordított!-Bizony,ahogy öregszem,egyre többször vonulok vissza a Természethez,bújok az emberek elől...Mert a Természet a föld hálás,viszonozza az őszinte törődést:

csendl

tkpati1

tkpati

 

jubi

krt

sz

sz1

napr

-Ugye,hogy gyönyörűek..?

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 20. vasárnap, 09:15
 

Szarvasbogár gyönyörűség.

E-mail Nyomtatás PDF
Pár hónapja kiköltöztünk a Természetbe,és szó szerint...Növény,gyümölcsfa,állatok,és megannyi bogár a lakótársunk,kicsiny házunk környékén.Megfigyeltem,ahogy beköszönt a kora nyári hőség,valami beindul a szarvasbogarakban.Tömegével indulnak meg,mozognak,nyüzsögnek,és sajna halnak...Lenyűgöző,impozáns,és egyben félelmetes rovarok,talán a hatalmas szavaiknak köszönhetően...Két évvel ezelőtti vándortáborunk,szomorú látvánnyal fogadott.Az aszófői erdőben,számos fejtől lerágott tetetmre bukkantunk,élő egyed,szinte nem is volt látható!-A tegnapi hajnal,szerencsére vidámabb felfedezést hozott:Kettő óra negyvenkor,kettő csodálatos példány kukkantott be hozzánk.Szerencsére kéznél volt egy mérőszalag,így hiteles méretekkel büszkélkedhetek:szarvbog2szarvbog3szarvbog4

A nagy szarvasbogár (Lucanus cervus) egy közismert európai rovarfaj, a kontinens legtermetesebb bogara. A közhasználatban többnyire csak szarvasbogár néven emlegetik. Nevét a hímek megnagyobbodott, agancsra emlékeztető rágószervéről kapta, amelynek a párzást megelőző vetélkedésben van szerepe.

Az Év rovara 2017-ben.[1]

Előfordulása[szerkesztés]

Zömmel Dél- és Közép-Európa lakója, de Ázsiában Iránig, nyugaton pedig az Egyesült Királyság szigetéig találkozhatunk vele. Régebben jelentős számban élt az egész földrészen, ám élőhelyének megritkulása miatt példányszáma is lecsökkent.

Megjelenése[szerkesztés]

A hím és a nőstény szarvasbogarak között igen nagy eltérések mutatkoznak. A hímek jóval nagyobbak a nőstényeknél: rendszerint 30-80 milliméter hosszúságúak, de ritkán akár 10 centiméteresre is megnőhetnek, míg a másik nem képviselői rendszerint csupán 3-5 centiméteresek. A „szarvak”, ezek a megnyúlt, erős, 1-2 centiméteres rágók szintén csak a hímek jellemzői.

A nagy szarvasbogár alapszíne sötétbarna, a rágók rendszerint vörösesek, és a szárnyfedőkön is találkozhatunk ilyen árnyalattal.

Módosítás dátuma: 2017. június 16. péntek, 09:19
 

Tavasz csodálatos pillanata...

E-mail Nyomtatás PDF

Gyerekkorom egy filmsorozata szerint, a tavasznak tizenhét pillanata van!-Nos,én kettő kedves, és nehezen megörökíthető pillanatot osztok meg Veletek, Kedves tyimre fanyalodók!A kismadár pár napja jelent meg az etető környékén.Tegnapra bátorordott fel annyira, hogy be mert költözni...Még nagyon félénk,óvatos, mivel a legkisebb mozdulatra elrepül, több órai "lesifotózás" kellett a két képhez.-Üdvözöllek itthon, kismadár!(Mátyásmadár)?

kismadrkismadr1

Módosítás dátuma: 2017. április 06. csütörtök, 08:02
 

Egyszerűen szép!

E-mail Nyomtatás PDF

Játékosan elringat,

bomlott elmém borogat.

Mosolyogva meglesem,

felém csillan kedvesen.

Nyugalmas és törekvő,

horizonton növekvő.

Új lakhelyem titka ő,

hajnali nap jelenő.

Egyszerűen szép,

messze most a vég...

szp1

Módosítás dátuma: 2017. március 31. péntek, 10:00
 

Álmomban, Úr voltam...

E-mail Nyomtatás PDF

Persze, tényleg csak álmomban lehetek tulajdonosa egy ilyen kúriának!Jó sorsom szülte az alkalmat,és némi jó szándék...A villa gyönyörű!Ízlésesen ötvözi a késői középkor, és a jelen csúcsberendezéseit.Látni bútort, az ezerhatszázas évekből, és kétezertizenvalahányból.Az egész épület hangulata, varázsa egyedi.Nem is mertem szinte mozogni, csak halkan váltottunk pár szót...Mivel engedélyem nincs konkrétummal szolgálni, legyen elég ennyi, az épületet, híres magyar ember lakta, ki ekkor élt:1849-1920.Jelenleg eladás alatt áll.

lom1

lomlom2lom4lom5lom6lom7lom8lom9A neten találtam két képet, tán nem baj, ha beemelem ide:

lom_vglomvg

Módosítás dátuma: 2017. március 22. szerda, 08:41
 

Legendák a pályán...

E-mail Nyomtatás PDF

2017.03.05.A szomorkás idő sem tudta elvenni a focit szerető, tihanyi játékosok örömét!Pályára lépett a jelen és a nemrég múlt.Gratulálok a focistáknak,a névnaposoknak!Az eredmény meg kit érdekel..!?

legendk

legendk2

Módosítás dátuma: 2017. március 07. kedd, 10:26
 

Humor!

E-mail Nyomtatás PDF

A mai megyei napilap hagyományőrzése...-Tényleg nem kell ehhez kommentár:

kakasts


 
További cikkeink...


1. oldal / 12

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 66 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása