Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Napi történéseim

Budatava Rock Pub.

E-mail Nyomtatás PDF

Imádom az élő zenét! Ezért is szomorodok el, ha megérkezik november, véget érnek a koncertek, fesztiválok, téli álmot alszik a legtöbb előadó! A magamfajta rajongónak marad, a felvételek újranézése, emlékképek felidézése.-Gondoltam eddig...Mert, némi tájékozódás után rájöttem, egyre több tulaj hisz az élő zenében, sorra nyílnak a rockkocsmák, lehet válogatni az előadók, és a bandák között! Remek kezdeményezés, a blues, a rock, a nemzeti népzene, a jazz, vagy akár a tánczene,megfelelő épületbe csábítása...Máris megteltek a rockkocsmák, újra van élet, dübörög a zene, én pedig;Egész héten hülye voltam. Ma péntek van és hajat mostam. Keresem a feszültséget.Hol egy drót?"Hát Almádiban a Budatava Rock Pubban...Deák Bill Gyula látogatott el, és énekelt a maga közvetlen, szimpatikus módján nekünk, vagy másfél órán át! Bill 67 évesen is megmaradt EMBERNEK, zenésznek! Tiszteletre méltóan bejött, meghajolt és köszöntötte a közönséget, felkísérték a színpadra, majd utaztunk az elmúlt, 50-60 év, rögös, szomorú, mosolygós történései között!A Budatava Rock Pub, telitalálat a blues közvetítésére! Jól szólt a zene, a háttérben rejtőző,életszerűen karbantartott motorokhoz, harmonizált Bill kapitány hangja, megjelenése...Bill szerint, csak az érti a bluest, aki tudja mi a "dzsunga" volt szegény, megtanulta értékelni a keveset, egy szelet zsíroskenyeret, csipetnyi szeretetet...-Nos, november 30.-án, a közönség ilyen rajongóból állt! Láttam öreg Hobót, magamkorabelit, és fiatalt...Egyként tisztelték, és szerették a kapitányt! Pedig nem volt discolámpa, kivetítő, színpadlift, csillogás-villogás... -Nem írom le a repertoárt! Deák Bill Gyulát élőben kell látni-hallani! A harmadik visszatapsolás után, bemutatta zenakarát, szerényen meghajolt, egyenként kezet fogott a közönségével, megköszönte a szeretetet, és lekísérték a színpadról...Magára maradt az almádi Rockkocsma közönsége, de nem örökre...A héten Kalapács jön énekelni, kit szintén jó torokkal áldott meg a Sors, és hallani a P.Mobilról is..!?-No az megint nem semmi...De úgy teljes, ha kirándulunk más kocsmákba, más zenét hallgatni! Füreden a Zorall lépett fel, a Rózsakert Romkocsmában. Veszprémet is meglátogattuk, ahol az egykori Mozi épületében működő:Expresszóban lépett fel a Mobilmánia pár hete! Ahogy ígértem, kielégítem a tánczenére éhezőket is! Jól ismerem a Búgócsiga dobosát, merem ajánlani a Füredi M Clubot, ahol szombaton, 11.14-én lehet rock and rollt táncolni, a Búgócsiga akkordjaira!Egyszóval nincs holtidő, mindhalálig zene!!!

billrockpub

Módosítás dátuma: 2015. november 10. kedd, 09:27
 

Bevándorláshoz...Érdek nélkül, fehéren-feketén!

E-mail Nyomtatás PDF

Egy nyári hazugság:http://24.hu/kulfold/2015/06/18/kifejezetten-keves-bevandorlo-erkezett-egesz-europaba/

Azidőtájt ilyen cikkecskékkel leplezték a valóságot!Akkoriban lehetett még...Mára kiderült, kiderülni látszik a mezítelen valóság!-Még, hogy a lakosság két ezreléke, és nem nő..!?Majd váratlanul eltűnik minden adat a netről!?Csak júniusi cikket találni!?Ekkora hazugságot...-Mert a valóság elhallgatása, az nálam ugyanúgy hazugság, mint a valótlan állítása! Fel kell lépni a netre, és kell keresni olyan hírforrást, ami le meri írni a valós adatokat, és a valódi -egyre aggasztóbb- helyzetet:

Az eddig Európába érkezett emberek száma csak felbecsülhető! Valahol a nyolcszázezer és egymillió között...Szándékosan nem írtam menekültet!Mert nem mindenki menekül polgárháborúból! Az érkezők között vannak, gazdasági bevándorlók, kőrözött bőnözők, világvándorok, vállalkozók, embercsempészek, és a legkülönfélébb indokkal érkezők is! Jönnek lélekvesztőn, luxushajón, gyalog, repülőn, taxin, föld alatt, föld fölött! Egy a közös, a rengeteg gyerek! ...és nem véletlen...Aki gyermekkel érkezik, az mindenét hozta!Tehát végleg jön, itt akar maradni!Ha egyszer be lett engedve, nem fog elmenni!-Tehát vagy befogadod, vagy elutasítod, nincs középút, integráció, meg kerítés, amit megkerül, átvág, vagy valahol odébb, egy másik országban, átlép...Vagy egységesen fellép Európa, és becsukja a "kaput"!Azaz valahol Görögország környékén, visszatoloncolja, más földrész felé fordítja őket, vagy beengedi! De az, hogy egyik állam fogad pár ezret, majd mikor kiderül, kik jönnek, és hányan, akkor mégsem, a másik be sem enged, ez így nem egység! Ők meg csak jönnek, jönnek...Olvasok demokráciáról, meg szabadságról! -Hát, csak szabad egy országnak megválogatni, kit enged a területére, könyörgöm!?Nehogy már a "nagy testvér" mondja meg:legyen az EU, Oroszország, vagy USA...Nekem kötelező igazolni magam, regisztrálnom lassan ha pisilni megyek, közel egymilliónak meg nem!?Azt sem tudjuk, melyik ország szülötte, mi a neve!?Mégis együtt kéne élnünk, kötelezően befogadni!?Na ne!!!

A másik nagy hamisság, ezt a jelenlegi helyzetet hasonlítani 56'-hoz, és a délszláv háborúhoz...Mindkét idő más volt!Valódi fegyverropogás, valódi vérontás, itt Európában! 56'-ban, menekült és harcolt a magyar, a kilencvenes években szintén, más nemzetek szütteivel. Menekült Európa más országaiba, és az Államokba! -De nem Afrikába... Meg nem követelőzni, kerítést letaposni, főként nem VÁLOGATNI a befogadó országok között. Munkát, megélhetést, biztonságot keresni, elfogadni azt a civilizációt, azt a vallást, azt az életformát! -Ha a jelenlegi, ahhoz hasonló helyzet, miért nem úti cél az Egyesült Államok is!? -Mert ha VALÓBAN a szír nép menekül, akor fogadja be az, aki miatt menekül:

kinyit” hivatkozásra.
összesen mintegy 120.000 szíriai halott (2013 szeptemberi becslés)[13]
760 - 1.709 külföldi civil állampolgár (többségük palesztin)
2 török vadászpilóta meghalt
1 török rendőr meghalt
1 jordániai katona meghalt
14 iraki katona meghalt
5 libanoni katona meghalt
2 osztrák ENSZ megfigyelő megsebesült
1 izraeli civil meghalt
4 izraeli katona és 4 civil megsebesült
1 amerikai kommandós megsebesült[14]

-Persze, azóta beléptek orosz erők is, meg -ki tudja még kik!?Tehát,ha már békét nem hoztak a fenti országok, akkor fogadják be, a miattuk menekülőket! Véletlenül se lőcsöljék, csak Európára!-Hogy mi köze volt ehhez a magyar szabadságharcnak, és hogy lehet összehasonlítani, nem is értem..!?

Módosítás dátuma: 2015. október 23. péntek, 08:29
 

Magyar vagy csak hiszed!?

E-mail Nyomtatás PDF

Tehát figyelem! A nemzeti tévéinkből áradó hirdetésfolyam termékei, valójában mind külföldi kézben vannak! Tehát ha veszünk, nem tudjuk kitől származik, és hogy kinek termelünk hasznot! Ami ellenőrizhetően hazai termék:


Pick (Pick Szeged Zrt.) 
Herz (Pick Szeged Zrt.) 
Ringa (Pick Szeged Zrt.) 
Délhús (Pick Szeged Zrt.) 
Família (Pick Szeged Zrt.) 
Konkoly (Konkoly Kft.)
Gyulai (Gyulai Húskombinát Zrt.) 
Koppány (Koppány Hús Hungaricum Kft.)
Gallfood (Gallfood Kft.) 
Surány Hús (Surány Hús Kft.) 
Kapuvári Hús (Kapuvári Hús Zrt.) 
Szilágyi (Szilágyi Paprika Kft.) 
Kedvenc JM (Kedvenc JM Kft.) 
Kedvenc Ízek (Kedvenc JM Kft.) 
Mangold (Mangal Ilona Sertéshizlalda Kft.) 
Bekecsi Mangalica (Herczeg Istvánné) 
Virágoskút (Virágoskút K. Kft.) 
Hercsi Hús (Her-Csi-Hús Kft.)
Öcsi Hús (Öcsi Hús Zrt.) 
Pr1mer Hús (Roll Zrt.)
Hungerit (Hungerit Zrt.)
Valdor (Hungerit Zrt.) 
Tóalmási (Húscsarnok Kft.)
Békési Házikolbász (Békés Húsfeldolgozó Kft.)
Pápai (Pápai Hús 1913 Kft.) 
Temesvári Hús (Temesvári Hús Kft.) 
GastoR (Gastor Baromfi Kft.)
Jáner Hús (Jáner-Hús Zrt.)
Zádor Hús (Zádor-hús Kft.)
Balatoni Hús (Balatoni Hús Kft.)
Privát Hús (Privát Húsfeldolgozó Kft.)

Szilvási (Szilvás Hús Kft.)
Orsi (Merian Foods Kft.) 
Tetrabbit Nyúlhús (Tetrabbit Kft.)
Hazai Hús (Hazai Hús Zrt.)
Dónáth Hús (Dónáth Élelmiszer Kft.)
Gazsi Hús (Gazsi Hús Kft.)
Puru (Puru Kft.) 
"Magyar Baromfi" (védjegy)
"Minőségi Magyar Sertéshús" (védjegy)

Csak részben magyar tulajdon:

Gallicoop (Gallicoop Zrt.)
Csabahús (Debreceni Csoport Húsipari Kft.) 
eFeF (eFeF Kft.)
Szole Meat (Szole-Meat Húsipari Kft.)

-Valamint Anyám kiskertjében érett paradicsom, paprika, és a baromfiudvarban tojt tojás, meg Asszonyom által sütött kenyér...Na ezek szemem láttára "jöttek létre" és ellenőrizhetően hazai termékek!

 

A szaksuli előtt álltam...

E-mail Nyomtatás PDF

Régen volt már, tényleg egyre távolabbra kell kutatnom emlékeim között...-De ott van! A megannyi kaland, rengeteg élmény...Az első csók, az első berúgás, a "garázda" név kiérdemlése...A hatalmas fociderbik, dögunalmas, ám néha felvillanyozó tanórák...Valler Feri a "völler" Fuszek, Sidike, vagy Sidó Zsolti a tűzgolyó...A hírhedt 106-os szoba, ahová egy nevelőn kivül, a tanárok be se mertek menni:Szabatin Pista itt lett "kegyi" Sikora Pista a "gyilki", Nagy Robi az első veszprémi testépítő, és e sorok írója:mátyás zoli.

Az első emeleten a végzősök, másodikon a másodévesek, legfelül az elsősök, a "kopcsók" Sok jó emberrel találkoztam akkor, és rengeteg nem jóval! Alkoholista nevelővel, besúgóval, és aki szerette a fiatal gyerekeket...Olyannal, aki szerkesztette a történelemkönyvet a szakközép iskoláknak, meg aktív kézilabdás, és labdarúgó tanárral...Küldtek megyei sakk vetélkedőre, meg rúgtak ki az iskolákból... Állt nekem díszsorfalat az iskola, és álltam rendőrök előtt kihallgatáson a nevelőiben! Voltam megdicsőült, és megszégyenült! Ahogy most és talán már mindörökké...

Itt állok az iskola falai előtt. A kollégium átépítve, már nincsenek a vasrácsok, nincs "fröcsi", nincs Ágaston, nincs "kolecsdíj" nincs "ébrecstő"! Már nagyon távolról hallom: "csikoha, csapatiny, mátyás úhhh, ki íhta papíht"...Van helyette emlékezés, pár könnycsepp, és innentől örök emlékül két kép, mert tényleg régen volt 1981-84:

Fnykp0344

Fnykp0343

Módosítás dátuma: 2015. április 12. vasárnap, 06:01
 

Zene, zene, és mindhalálig zene...

E-mail Nyomtatás PDF

Az idő ocsmány, az ember önző! Egyvalami viszont mindig is megmaradt annak, aminek teremtődött...A zene, az őszinte tiszta rock, a maga értékével, hibájával...A magyar könnyűzene mindig is állta a kihívást, a világ zenekaraival, ahogy állja napjainkban is. Bár stílusok jöttek és mentek, a rock tényleg örök és halhatatlan!

Roppant értékes és érdekes gyűjteményre bukkantam!

http://mno.hu/grund/ime-minden-idok-harminc-legjobb-magyar-rocklemeze-es-eloadoja-1269276

Már a mottóként feltett képben ott a "töltés":Egy valamikori Pajtás magazinból vigyorog ránk ez a kép:hobo_blues_band_korosjozsef_uj_fekvo_lead

A Pajtás meg az Ifjúsági Magazin, és a Magyar Ifjúság...Talán fel is soroltam, a hetvenes és nyolcvanas években, mennyi "szaksajtó" írt, a kétségkívül gazdag és világszínvonalú magyar zenéről! Egy biztos, az akkori zenekarok és zenészek olyat teremtettek, melyre a maiak nem képesek, kevés kivételtől eltekintve! Ők az alapok, az úttörők, és sajnos sokan közülük a már kínzó hiányú, soha el nem múló EMLÉK!

(Én személy szerint nagyon örülük, az akkori Nagy Feró előkelő helyezésének! Ahogy ő fogalmazott, és kapott érte az akkori rendszertől, az igazán egyedi)


Módosítás dátuma: 2015. január 25. vasárnap, 07:29
 

Charlie Hebdo szerintem.

E-mail Nyomtatás PDF

Elegem lett belőled Charlie! Meg amit képviselsz is! Valahol szerencséd a szerencsétlenségedben, hogy maradt valamennyi belőled...Meg a stílusodból...A pökhendi, semmi sem szent, mindent szabad, alpári valamidből!

Charlie! Te szatirikus lapnak hívod magad. Elved, hogy szólásszabadságra hivatkozva, természetellenes pózban, élethelyzetben gúnyolj bárkit-bármit! Nincs határ, nincs erkölcs, nincs józan ész! Van viszont degeneratív, sértő, megalázó póz, homokosság műszerszámokkal, farban vallási kegytárgy, pulzáló fallosz, okádék, ondófergeteg, fegyverrel gyilkoló nagymama, fajtalankodó szentek, meg egyéb pszichopata valamik...Ezt én nem szólás és véleményszabadságnak hívom! Mert átlépted azt! Ez már obszcén sértés, bunkóság, esetenként vérlázítás! Meg ha ezt Neked lehet, akkor valakik úgy gondolták, nekik is...Figyelmeztettek, de Te nem vetted komolyan! Lenéző gőggel fröcsögtél tovább, égettél bárkit bárhol, valamiféle felsőbbrendű magabiztossággal...Aztán valakiknél elszakadt a cérna. Nem válogattak az eszközökben! El akartak hallgattatni örökre...

-Nem lett volna egyszerűbb visszavenni az arroganciából? Most lehet siratni, temetni, békemenetnek hívott sétákat szervezni...Nekem eszembe nem jutna ilyen hangvételű képeket gyártani, ilyen stílusban megjelenni az utcán...Hidd el, a józan gondolkodású többségnek sem...Tökéletesen egyetértek a veszprémi érsek véleményével! Ha eltünteted a korlátokat, mások is kiszabadulnak...

(Hogy miért próbálták ezt az - amúgy jelen világunkban szinte divatos- valamit eltüntetni):

83334128_o

charliehebdocimlap

charlie-hebdo-une-14309_w1000

KBCmj17

les-dessins-satiriques-du-dessinateur-et-directeur-de-charlie-10591978fiosy_1713

-Tudod mit, nem foglalkozom veled te charlie...Inkább beteszek egy lemezt, és hallgatok Horváth Charliet...


Módosítás dátuma: 2015. január 15. csütörtök, 10:47
 

Nem Barcelona, és nem Real Madrid...

E-mail Nyomtatás PDF

Bizony nem!

Nem a jelen két spanyol mammutcsapata, az eddigi focibajnokságok veretlenségi csúcstartója! Ők "csak" a jelen pénzes embereinek játékai, és eme játékszer megjelenítői...A média ismét hazudik, kiragad népszerűnek vélt részeket, vagy annak szánt epizódokat!

Tessék a valóság:

http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/ujpest-a-diadalsorozat-amely-a-realet-is-siman-lepipalja-2386983

NAGY (ÉS BIZONYÍTOTT) GYŐZELMI SZÉRIÁK TÉTMECCSEKEN

30 mérkőzés: Újpest (magyar, 1945–46)
26 mérkőzés: Ajax (holland, 1971–72)
25 mérkőzés: FTC (magyar, 1931–32)
25 mérkőzés: Ajax (holland, 1995)
25 mérkőzés: Sahtar Doneck (ukrán, 2012)
24 mérkőzés:
Coritiba (brazil, 2011)
23 mérkőzés: Crvena zvezda (szerb, 2000)

Módosítás dátuma: 2015. január 10. szombat, 08:54
 

Adatkezelési hatályos jogszabályok.

E-mail Nyomtatás PDF

Manapság mindenki használja az internetet. Könnyű elérni segítségével munkahelyet, barátot, rokont a Nagyvilágot! Tudja ezt a Facebook, a chat, a telefontársaságok, meg a boldog-boldogtalan...Ezért a világháló adta kényelmért cserébe, igyekszik megtudni adatainkat, beférkőzni mindennapjainkba az összes szolgáltató! Okádják hirdetéseiket, kérdéseiket pillanatonként. Felugró ablakokkal idegesítenek szüntelen, mely kérdések a magánszférához tartoznak! Nem regisztrálhatsz, ha nem írod meg, hol laksz, hány éves vagy, mi a családi állapotod, iskolai végzettséged, kinek szurkolsz, stb, stb...

-De ehhez valójában van-e joguk? Lehet-e kirakni egy nyilvánosnak hirdetett oldalra, egy csak "lájkkal" megnyitható hírt, vagy egy korlátlannak hirdetett felületet, csak korlátozások után megnyitni?Ahogy nem becsapás-e, egy cikk utáni hozzászólást szabdnak hirdetni,hogy aztán kiderüljön, hogy csak regisztráció után lehet véleményt nyilvánítani!? A napokban jelent meg és terjed egy kötött szöveg a facebookon, hogy a felhasználók nem engedik feltöltött anyagaikat, az oldal kezelőjének korlátok nélkül felhasználni! Sokan vélekedtek úgy, hogy ehhez mégis van joga a facebooknak...

2015 január elsejétől változtak az idevonatkozó szabályok, és februártól is fognak! Ízelítő a jelen törvényéből:

"Módosult és február 1-jén ismét változik az Infotv.

2015. január 1-jén módosultak az Infotv. egyes rendelkezései, február első napján újabb módosítás lép hatályba...Az Infotv. alapjait nem érinti a titokfelügyeleti hatóság eljáráshoz kapcsolódó bírósági eljárás szabályainak kisebb változtatása sem. A nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvény módosítása sok más jogszabályt, így az Infotv.-t is érinti."

2. § (1) E törvény hatálya a Magyarország területén folytatott minden olyan adatkezelésre és adatfeldolgozásra kiterjed, amely természetes személy adataira, valamint közérdekű adatra vagy közérdekből nyilvános adatra vonatkozik...Végezetül a legfontosabb rész:"

4. § (1) Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.

(2) Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.

(3) A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. Az érintettel akkor helyreállítható a kapcsolat, ha az adatkezelő rendelkezik azokkal a technikai feltételekkel, amelyek a helyreállításhoz szükségesek.

(4) Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és - ha az adatkezelés céljára tekintettel szükséges - naprakészségét, valamint azt, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani. (5)5 A személyes adatok kezelését tisztességesnek és törvényesnek kell tekinteni, ha az érintett véleménynyilvánítási szabadságának biztosítása érdekében az érintett véleményét megismerni kívánó személy az érintett lakóhelyén vagy tartózkodási helyén felkeresi, feltéve, hogy az érintett személyes adatait e törvény rendelkezéseinek megfelelően kezelik és a személyes megkeresés nem üzleti célra irányul. A személyes megkeresésre a munka törvénykönyve szerinti munkaszüneti napon nem kerülhet sor.

5. Az adatkezelés jogalapja

5. § (1) Személyes adat akkor kezelhető, ha

a) ahhoz az érintett hozzájárul, vagy

b) azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli (a továbbiakban: kötelező adatkezelés).


 

Madárkáink megjöttek.

E-mail Nyomtatás PDF

Az enyhének mondható novembert, december közepéig szintén jó idő követte. Aztán csak megjött Tél tábornok, leesett az első hó, ami szépen lefagyott...Sikerült is esnem, hajnali újság járatom közben! Szóval itt a tél! Menetrend szerint érkeztek meg, kedves madárkáink is. Feketerigók, galambok, és cinkék. Tele etető várta őket. Egy önfeledt ornitológiai pillanatot igyekeztem megörökíteni! Talán felismerhető, az etető bal oldalán alul, és etetővel szemben leselkedő cinkepár?

fnykp0334


Módosítás dátuma: 2015. január 08. csütörtök, 11:46
 
További cikkeink...


4. oldal / 42

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 49 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások