Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Napi történéseim

Bucket challange, tyim...

E-mail Nyomtatás PDF

Boldog-boldogtalan borogat! Ki pókerosan, langyos vízzel teli lavórba, néhány jégkockával...Ki fürdőkádban állva óvatosan, csak az orrocskája legyen vizes...Ki két borítás között hajat mosva...Aztán van, aki kultikus háttérben lóval, és sikoltozó gyermekkel...Meg láttam olyat, aki művérrel, utalva valamire...Talán ezen utóbbi személyt, valahol értettem is...

-Nos a mai hajnalon én is csatlakoztam! Én nem divatból, szereplési vágytól hajtva, és nem is utalva valamire! Tudatom a világgal, hajnali kettő óra tíz perckor, -képletesen megbillentettem az égi lavórt- mely telis-tele volt a szél által vízszintesen képembe vágódó vízcseppnyilacskákkal, és négy óra negyvenig jött az özönvíz...Nem, nem fürdőszobában, és nem a garázs védett oldalában! Hanem kint a zord szélviharban, motoron, gyalogosan. Élményeim?: Elsőnek feltelt a ruhám. A jeges víz szinte éget, a motor sebességével arányos erővel jön szembe...Megtalál minden rejtett zugot...Tán fél óra után nem lehet megülni az ülésen, sikamlóssá válik! Párosul, hogy az alsógatyám is csurom víz, mely hideg nyák valahol a bukósisak és a motoros kabát alatt szivárgott le. Egész bokáig. Bakancsomban is csúszkál talpam, kitámasztáskor szánkázok tovább, motorostól kukástól a kerítésbe...Nagyot káromkodva elhasalok, nyakamba azonnal a sövény és a fák összes eddig rám váró csapadéka, majd végsőre eldől a kuka, és valami bűzlú húsmaradványos trutyi kúszik azonnal irányomba...Persze tizenöt kutya ébred meg, és tutulva, vonyítva, acsarkodva kezdi őrjöngését...Kiborultan beborulva a gazba adom Nektek :Bucket challange, tyim...Első villámló szemű dühömben kihívnám az összes magamutogató pojácát, most ők jönnek, ők mutassák be utánam, de aztán hagyom...Nem kell a gyomorgörcs, az idegeskedés, minek is..!?

Haladok tovább, gőz leeresztve, és mindjárt beugrik egy másik esős élmény...Valamikor 4-5 éve gyülekeztünk pár cimborával Cseszneken. Bill kapitány lépett fel, kit különösen kedvelek! Ahogy a bluest is! Viszont Esőisten nem kedvelhette ezt a zenét, mert ahogy Bill feljött köszönteni a közönséget, minden átmenet nélkül elkezdett ömleni! Dörgött, villámlott, és pillanatok alatt egy összefüggő sártenger jött létre a színpad előtt...Bill udvariasan elnézést kért, meg egy esernyőt..Riasztotta a személyzetet, lejjebb engedték az állványzat tetejét, letakargatták az elektromos vezetékeket...Addig a Kapitány kért egy széket, leült rá, letámasztotta mankóját, összecsukta az ernyőt és mikrofon nélkül el kezdett énekelni...Szavamra mondom, egyetlen néző sem menekült sehová! Inkább töltött magába valami szíverősítőt, és hallgatta a csodát! Mert sem Billnek, sem a közönségnek nem volt esernyője!-De minek is?Szállt a dal az éjszakában, tapicskoltunk a sárban vagy ezren, és lesz.rtuk a vizet...Aztán elkészült a színpad, Bill udvariasan megköszönte, hogy megvárta a közönség, majd félórás késéssel elkezdődött, életem legjobb Bill koncertje...Bucket challange, Bill kapitány...

-Talán van olyan, aki érti, miért írtam le ezeket?

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 12. péntek, 08:35
 

Még két hónap lájkolósdi!

E-mail Nyomtatás PDF

Az erőszakos ismeretokádat folyik gőzerővel! Boldog-boldogtalan tömköd postaládámba valamit, az interneten dívik a "nézd meg, de előtte lájkold" vezetékes telefonom napi kétszer jelez valaki idétlent, hogy vegyek ezt-azt meg menjek a gyűlésre! A televízió meg amennyire áldás, annyira átok! Ad ismeretetet, melyet fontosnak érzek, és közvetít sportot, ami az életem! De 15-20 percenként próbál valami szemetet rám tukmálni, reklámnak álcázva, éberségteszt alá vonni...Mert azonnal habozás nélkül kapcsolok el, vagy kapcsolom ki! Ugyanis egész ügyesen el tudom dönteni, mit nézek és mikor, meg hova megyek és kivel, meg mit veszek és mikor!-Nos, végre történik valami kedvező is:

"Bizonyára mindenki gyűlöli azokat a főként vicces, vagy érdekesnek beállított tartalmakat közvetítő weboldalakat, amik kifejezetten Facebook-tetszikhez kötik az adott anyag (kép, videó, szöveg) megtekintését.

Nem is csoda, hogy az ilyen weboldalak több tíz- vagy akár százezer „lájkot” gyűjtenek hetente, ezzel elképesztő ismertségre szert téve. Ennek mostantól vége.

Facebook fejlesztői ugyanis végre felismerték, milyen sokan élnek vissza a Facebook Like gombok és a Facebook API nyújtotta programozási lehetőséggel és hogy mennyire hiteltelenné vált ez az egész oldallájkolósdi. A felhasználók ugyanis nem tudhatják, hogy az ismerősük egy ilyen kellemetlen húzás vagy egyszerű szimpátiából kedvelte az adott weboldal Facebook-oldalát.

A fejlesztők ezért úgy döntöttek, hogy 2014. november 5-étől leállítják ezt a lehetőséget, így onnantól nem találkozhatunk olyan weboldalakkal, amik tisztességtelen úton kívánnak lájkokat gyűjteni a véletlenül odatévedt, de kíváncsi látogatóktól – jelentették be aFacebook Graph API 2.1 ismertetésével."

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 02. kedd, 07:28
 

Általános, másság, és zsenik.

E-mail Nyomtatás PDF

A mai megyei napilapban olvastam egy levelet. Vélekedését az újságolvasó, szinte törvényként így közli:

Fogadja el, és tartsa tiszteletben a többségi társadalom, a homoszexualitást, az értelmi fogyatékost, mozgáskorlátozottat, és a zsenit...

-Nem akarom törvényként elfogadtatni a véleményem, ám leírom azért!

Hosszú évek óta foglalkozom emberekkel. Gyerekekkel, felnőttekkel. Találkoztam mozgáskorlátozott labdarúgóval. Leszbikussal, homoszexuálissal, autistával, hiperaktívval és zsenivel is. Írhatom talán, hogy nem lehet általánosan vélekedni róluk, és nem is lehet egységes bánásmódban részesíteni őket! Mozgáskorlátozott focistáim imádták a labdarúgást. Nyilván a bedobást nem ők végezték el, és a csapattagok segítettek cipőbekötésnél, öltözésnél. Türelem kellett hozzájuk, és ők szorgalommal pótolták hiányosságaikat. Megható volt látni igyekezetüket, de ők is tudták, hogy egy bizonyos szintig játszhatnak csak együtt a többiekkel!

Homoszexuális vagy leszbikus játékosaim, csendes, megbízható csapattagként játszottak és játszanak, egy kivétellel...Az egy kivételt leszámítva, meg kellett találni a helyüket a csapatban. Amit esetükben nehezen kezeltem, az, hogy egymáshoz vonzódásukat nyíltan tették! Látta ezt serdülő, ifista, felnőtt...No és szülő is...Kinek arra a kérdésére, hogy vajon ez az életforma innentől mennyire lesz szokásos, nehezen tudtam mit mondani!? Nem hiszem, hogy a 10-13 éves lánynak-fiúnak, kötelező testközelben átélni, egy-egy ilyen pillanatot...Legyen ez magánügy, és otthon derüljön ki a szexuális beállítottság!

Autista gyermekfocistámmal különös a kapcsolatom! Soha nem lesz válogatott labdarúgó, de EMBER lehet...Nagyon ragaszkodó, csendes, ő hol a pálya világát éli, hol hosszú percekre ellebeg saját világába...Olyankor a mesét éli a Természet, egy állatka, madárka lesz a társa, és én tiszteletben tartom. Nehéz volt elnyernem bizalmát, mára titkokat oszt meg velem, és tisztelem ezért, köszönöm neki! Figyelek rá, óriási türelemmel, és csodálom valahol! Ki tud kapcsolni, nincs számára eredmény, csak az ő saját világa, hosszú percekre...-Ahol biztos jól érzi magát...

A hiperkatív szinte nem áll le! Jó vele dolgozni, addig, amíg figyelmét a gyakorlat le tudja kötni...Az elméletet, vagy konditermet nehezen viseli. Terhelhetősége szinte végtelen, ezért nehéz nála a fáradtságot elérni...

A zseni más téma...Vele külön is kell foglalkozni, bárhogy próbálja a levélíró, egységbe tömöríteni a többiekkel! Hiszen azért zseni, mert egy született tehetség, ő nem tanulta, örökölte, az átlagnál jobb képességeit! Ezt a képességet, CSAK AKKOR lehet, az átlag fölött tartani, ha külön ápolom, ápoljuk...Pont az a cél, ne süllyedjen vissza átlagnak, hanem emelkedjen ki, és jelentsen egy olyan szintet, ahová el lehet jutni, amihez lehet mérni más teljesítményeket!

-Én meg így látom, a levélíróval ellentétben...


Módosítás dátuma: 2014. augusztus 21. csütörtök, 12:20
 

Olyan labdarúgók, akik megérdemelték volna...

E-mail Nyomtatás PDF

Negyvenhetedik lakájmédia áradozik, a negyvenhetedik átadott stadionról...Öltönyos orcák, piár, földijóval megrakott asztalok, hostess hölgyek...Nemzeti túlsúlyos mosolygók bólogatnak jóságosan, a falu kacsalábon forgó sportkomplexumában...

A felszín alatti rideg valóság:

"Sajnálatos módon a 2014-es világbajnokságról financiális akadályok miatt a magyar csapatlemaradt, mivel a szövetség nem kapott elegendő támogatást a részvételhez – pedig a világranglistán elfoglalt 3. helyezése alapján biztosította a helyét Brazíliában. Itthon nem akadt egy Zlatan, hogy segítsen.

A négy évvel ezelőtti dél-afrikai vb-n a sportágban kis- és nagypályán is sikeresmagyar válogatott a negyedik helyet szerezte meg Németországot megelőzve.

A lemaradás a jövőre nézve is aggasztó lehet – tájékoztatta lapunkatGódor László, a Fogyatékkal Élõk Sportszervezeteinek Magyarországi Szövetsége vezetője. Az értelmi sérültek labdarúgótornáira nincs külön selejtező sorozat, a főtáblás létszám meghatározása után az aktuális világranglista-helyezések alapján hívják meg a csapatokat. Mivel Magyarország a 2014-es tornán nem lesz ott, újabb ranglistapontokat sem szerez, így hátrébb szorul, ami a következő viadalokon való indulást veszélyeztetheti."

(Svédország értelmi sérült labdarúgó-válogatottja kiharcolta az augusztusi brazíliai világbajnokságon való szereplés jogát, de anyagilag nem tudta fedezni a kiutazás és a részvétel költségeit. A nemzeti csapat váratlan segítséget kapott: Zlatan Ibrahimovic 50 ezer dollárral támogatta meg őket.)

...Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok...

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 21. csütörtök, 12:28
 

Egy hadihajó tündöklése, el majd feltűnése...

E-mail Nyomtatás PDF

Roppant érdekes dokumentum filmet volt szerencsém végigcsodálni! A film a Monarchia hajóival foglalkozott! Talált egy olyat, ami végigharcolt két háborút, elsüllyesztették háromszor, hogy ne használhassa más. Most dolgavégezetlenül rohad...

"Földgolyónk 4/5-e tenger csupán 1/5-e szárazföld. Napjainkban magyar emberek többségének erről a 4/5-ről és tengerészetünk múltjáról általában nincsen sok fogalma. Különösen a maradék országunkban, amelytől ezer év után még a nemzetközileg, így az utódállamok által is elismert, maroknyi - 6 km hosszú - tengerpartunkat is elvette Trianon; holott a 20. század első felében közös haditengerészetünk már olyan erőt képviselt, mely realitásával számolniuk kellett a világ leghatalmasabb tengeri hatalmai stratégáinak is. Az I. Világháborúban a túlerőkkel szemben egyeduralta az Adriai - tengert, sikresen védelmezte partvidékét az invázió ellen, illetve megbízhatóan őrizte az albán-montenegrói fronton harcoló hadsereg utánpótlási vonalait. Felszíni harcászati egységei, tengeralattjárói és vízirepülőgépei ugyanakkor egészen a háború végéig rendszeresen hatékony támadásokat hajtottak végre az ellenséges támaszpontok és azok nyílt tengeri hajózási útvonalai ellen. Hadilobogóját 1918 okt. 31-én vonták be, mikor az Osztrák - Magyar Monarchia, amelyet közös Haditengerészetünk oly büszkén védelmezett, megszűnt. Az utolsó főparancsnoka magyar tengerész volt! "

"az Osztrák–Magyar Monarchia haditengerészete, amely magával a Monarchiával egy időben, 1867-ben jött létre. A 20. század elejéig jelentős erőt nem képviselt, ám ekkor a Monarchia erőteljesen fejleszteni kezdte. Tetőpontját az első világháborúra érte el, mikor is a világ hatodik legnagyobb flottájává vált... Ebben a formájában 1918-ig létezett Monarchia fennállásának leghíresebb expedíciója a Ferenc József-föld felfedezése volt...

"Július 8-án a Novara cirkáló Horthy Miklós sorhajókapitány vezetésével betört az Otrantói-szorosba, ahol két őrjáratozó gőzőst süllyesztett el. Szintén a szoros környéken portyázott szeptember 26-án a Scharfschütze romboló. Áldozatai a franciaRiviére és a Casque rombolók komolyabb sérüléseket szenvedtek el. Szeptember 15-én az L-135 jelzésű haditengerészeti vízirepülőgép vízibombákkal hullámsírba küldte a francia Foucault tengeralattjárót.[7]

A flotta történelmében lehet kalandozni a fenti linkek megnyitásával!Én kiragadnék egy hajót, azt a hajót, mely miatt megszületett cikkem! Szurkolok, hogy e hajó sorsa úgy forduljon, ahogy egykori "kollégájáé"

A hajó a Bodrog:

"Bodrog nevű osztrák-magyar monitorhajó, amelynek belgrádi ágyúlövéseivel kezdődött meg hivatalosan az első világháború 1914. július 28-án, ma már nagyon rossz állapotban van, és kavicsszállító uszályként használják a Száva folyón a szerb fővárosban. A hadihajó sorsa az első világháború kitörésének 100. évfordulóján ismét napirendre kerülhet. A hajó felújítása vagy megvásárlása már többször is felmerült, gyakorlati megvalósításra azonban még nem került sor.

A monitor hadihajótípust a sekély vízű kikötőkben és folyókon való használatra fejlesztették ki Amerikában.Bodrogot 1904-ben bocsátották vízre az újpesti hajógyárban a legkorszerűbb hajózási és hadi felszereléssel. Belgrádba tíz évvel később, 1914. július 28-án került.

Bodrog vezette az Osztrák-Magyar Monarchia titkos, több ezer katonával végrehajtott támadását, amelynek célja Belgrád elfoglalása volt. A város védői azonban tüzet nyitottak a hajókra, a katonákat szállító hajók felborultak, és mintegy ezren vesztették életüket. A szerb katonák felrobbantották a vasúti hidat is, így akadályozták meg a szárazföldi támadást.

Bodrog a háború első két évében a Duna szerbiai szakaszán teljesített szolgálatot, majd Romániába vezényelték. A háború végén a visszavonuló hajók védelmét látta el, végül ez lett az egyetlen hajó, amely nem jutott haza, 1918. október 31-én egy homokzátonyon megfeneklett. A szerb hadsereg elkobozta, átnevezte, és Sava (Száva) néven saját szolgálatába állította, így a második világháborúban és azt követően a jugoszláv hadsereg hajójaként működött.

Többször is úszó múzeummá akarták alakítani, végül 2005-ben részleges örökségvédelem alá helyezték - és ezzel megmentették attól, hogy a bontóba kerüljön -, de továbbra is uszályként működik. A belgrádi Kortárs Történeti Intézet szeretné felújítani-újjáépíteni mint a tágabb szerb és az osztrák-magyar örökség egyedülálló emlékét, amely turisztikai célokat is szolgálhatna."

Bodrog


Módosítás dátuma: 2014. július 29. kedd, 15:46
 

Hírek és ellenhíreik...

E-mail Nyomtatás PDF

Finoman szólva is kínos a napi híreket olvasva-hallva, az önmaguknak ellentmondó, vagy a régebbi megnyilvánulásaiktól elhatárolódó, politikuskáink vergődése! A legmegdöbbentőbb, Pásztor Albert feltűnése...

-Pásztor Albertet sajnáltam és tiszteltem, mikor nyíltan elmondta a miskolci problémákat! Tiszteltem, mert őszintén, nem politikailag korrekten nyilatkozott: "Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük".Miskolcon az etnikai szembenállást nem azzal oldjuk meg, ha elhallgatjuk a mindenki által tudottan létező problémát. Ha meg sem fogalmazzuk, hogyan akarunk valamiféle kiútban gondolkodni? Mindenki hülyének nézne, ha azt állítanám, hogy nincs helyzet.Kisebbségi nemzettársainkkal nem megy az egymás mellett élés. Ennyi. Ennyi. Semmi több. Lehet ezt kibontogatni meg ragozgatni, e mögött ennyi van, és nem több, és nem más."

Az átlagpolgár meg és egyetértett, Pásztor Albert akkori kijelentésével. Igaz lehetett, ha egy nagyváros első rendőre vezetője közölte a szomorú tényt. De jött az azóta is divatos, ájtatos, szem és gyomorforgató siserehad...Elkezdődött a nagy szemeket meresztők színi sértődése, és Pásztor Albertnek mennie kellett...No, ekkortól sajnáltam!Most azok neveznék ki a városuk élére, akik akkor a távozását követelték! Valószínüleg rájöttek, hogy Pásztor igazat beszélt, és igaztalanul rúgták ki!?(mint annyi más rendőrt, akik szintén felemelték a szavukat)

-A másik szembetűnő változást az RTL tévécsatorna mutatja! Valahogy, amióta különadóval sújtják, megváltozott a műsorpolitikája...Egyre több, hasonló témával jelentkezik, mint pl. a kuruc.infó, vagy más radikális portál!-Ejha, eddig fasisztának próbálták beállítani, most meg közös hírforrás, szinte azonos témákkal..!?Kezd fordulni a világ!Akiket eddig próbáltak elhallgattatni, lassan meghallgatásra kerülnek?

-Ahogy végre próbálnak korrekten beszámolni egyes portálok, a Gázai övezetben zajló mészárlásról...Mert nem tudom, korrekt-e harcoknak hívni, ha valaki kövekkel, meg vállról indítható rakétákkal harcol, repülőgépek, lopakodók, meg a legmodernebb fegyverek ellen!?Ha ellenfelei közül egy elesik, akkor tízszeres bosszúval számolhat! De számolhat ezzel, csecsemő, civil ember, nő és öreg egyaránt... 

Végül egy örömteli hír! Létezik egy Balatoni település, ahol a Csend és a Rend az úr! Olyan jól megszervezték életüket a Balatonszárszóiak, hogy egy éve nem történt bűncselekmény. Nyitva hagyott kocsik és lakások, mosolygós emberek laknak arrafelé:

Hírek A magyar település, ahol megszűnt a bűnözés

Módosítás dátuma: 2014. július 11. péntek, 08:15
 

Minierőmű.

E-mail Nyomtatás PDF

Megkockáztatom, a személykocsival közlekedők nagyobb része telefonál vezetés közben, mint aki nem! Sokat vagyok a közúton, látom az egyik kézben kormány, a másikban telefon...Mondják, mondják vég nélkül, és a készülék egy idő után lemerül. Sokszor járok én is így! Ilyen pillanatokban gondolkodok el, hogyan lehetne az egyre erősebb napsugarakat felhasználni? Kertünkben a világítás napelemes lámpácskákkal működik, ahogy a tavunk miniszökőkútja is. De keresem a további lehetőségeket, és meg is találtam a kedvenc magazinomban! Rég nem volt időm böngészni a National Geographicot. Tegnapig, aztán azonnal találtam érdekességet:egy texasi egyetem fakultásán mutatott be két úr, bizonyos J-C Chiao, és Smitha Rao, olyan szélturbinát, melyet a tervek szerint , elektronikai eszközökbe is be lehet építeni! Az igen ellenálló ötvözetekből készült minierőmű, feleakkora mint egy rizsszem! Igen vékony vezetékkel lehet kisebb ketyerékhez, pl.okostelefonhoz kapcsolni. A mobileszközök fejlesztői már rég keresik, a konnektortól, hálózati áramforrástól független feltöltés módjait. Napelemmel felszerelt, energia-utánpótlást biztosító hátizsák már kapható.-Reménykedhetek, még megérem, hogy hosszabb koncerteket fel tudok venni kamerával, 4-5 pótakku nélkül?Vagy lesz olyan bukósisakom, melynek fűtését a menetszél biztosítja?

Módosítás dátuma: 2014. július 04. péntek, 07:15
 

Trianon...Kossuthok, Széchenyik kora lejárt?

E-mail Nyomtatás PDF

-Tanulságos olvasói levél hatása alatt állok!Miközben dübörgő motorok hada szeli az utat Alsóőrs felé, készülődik Bill kapitány, kacsingat a nyár, újabb semmittevő had indul Brüsszelbe, álljunk meg pár sor erejéig, június negyedikénél! A megyei napilapba író olvasó, is ezt tette! 1920 június 4. messze van már, de valójában nagyon közel...Sőt, egyenesen a lakásban, gondolatainkban, mindennapjainkban!A levélíró szomorúan veti papírra, évente közel ezer gyermekkel való esetét:"Melyik iskolába járnak?" A diákok sorolják; Petőfi, Kossuth, Széchenyi, Rákóczi. Tudják-e vajon a gyerekek, a névadó ki volt, mit alkotott?A válaszok:-Rákóczi talán király, Dózsa György talán pap, Mátyás király talán a xIx században élt...Ki volt Aba Sámuel? -"Hát most semmi sem jut eszembe" Tanulságot is von a levélíró, a diákok jelentős részének telefonos csengőhangja az amerikai himnusz, és a gyerekek bármikor lazán beszélgetnek a hétvégi "élményeikről" a magyar Himnusz alatt, háttal a gépből áradó dallamoknak...

-Miért, mi történhetett!?"Ezt az eredményt, a globális média érte el"!- Húsz év alatt átalakította gyermekeink szokásait, viselkedését..."A kommunizmus ideje alatt több volt a magyarság szerepe, mint a fene nagy demokráciában. Nem akar a levélíró mindent az Államokra fogni, de a valóságshow, a cukormázas tehetségkutató, a nyereményesőtől duzzadó értéktelen kvízműsor, a rágógumi-sorozatok tömkelege, mind onnét jött. Történelmük a legvékonyabb könyv, náluk soha nem erről szólt az élet, hanem az üzletről, haszonról, amely mindent felülír, el-és betakar. A levélíró szokásos kérdése még:"Mi szeretnél lenni, hol szeretnél élni dolgozni?Sablonválasz:külföldön, mert többet keresek. A gyerekeknek semmit nem jelent a magyarság, az identitás. Sikerült kiölni belőlük. A Kossuthok, Széchenyik, Rákóczik kora lejárt, nem is érdemes visszasírni. A globalítás visszafordíthatatlan, de! Amíg élnek a világon olyan emberek, akiknek a múlt, a hagyományaik, az őseik vérverítékkel végigharcolt élete, a nekik gyökeret és életet adó föld értéket jelent, addig létezik Magyarország."

Eddig a levél. Most emésztem, boncolgatom...Gondolatom száguld, keveredik benne dac, düh, sértettség, önérzet! -Miért is kell majmolni Amerikát, melynek történelme tényleg alig  két-háromszázvalahány éves?   1783-Az Egyesült Államok őslakosságának jelentős része nem tudja megmondani, melyik Európai országban született, és foglalta el erőszakosan mai területét. angolok.Illetve a valódi őslakosság, szerencsésen életben maradt része tudja...Nagyonis...Mert az őslakos indiánokat, összefogva irtották ki lakhelyükről:indiánok Igazi példaképek, majmolni való szokásokkal, kultúrával...?-Illetve kultúrálatlansággal. Sok dologban van igaza a levélírónak, de egyben talán nem! Talán a globalizáció megáll valahol! De nem könnyen, és nem hiszem, hogy ki lehet maradni belőle...Akár Hazánkban, és akár környékünkön...Mert a gyerekek jelentős részét, valóban nem érdekli hagyomány, helytörténet és tisztelet...-De, Anyáik Apáik, Nagyanyáik, Nagyapáik élnek! S' bocsánat globalizáció, de hadd legyenek büszkék történelmükre, hagyományaikra, művészetükre, mondáikra, táncaikra, zenéjükre, melyet évszázadokon át őriztek meg, adtak tovább! -Meg fognak továbbadni, mert volt már ilyen krízishelyzet, mikor az önérzet, a lelkiismeret, a kultúra, a saját föld, egyáltalán a fennmaradásunk veszélybe került:Azt is sikerült valahogy túlélni, és én hiszem, ezt is! A magam módján teszek is érte! Első ízben ndul a nyári sporttáborunk, ahol a labdarúgás, a Természet tiszteletére, szeretetére való tanítás mellett, hangsúlyosan jelenik meg, a hagyományőrzés, és kultúra ápolása! -Ne adja fel a levélíró, teremtsen globalizációmentes szigetecskéket, és oda gyűjtse be hallgatóságát! Aztán egyszer csak leáldozik a Conchita Wurstok harsogása, elillan a pénz büdös szaga, arra a népi tragédiára emlékezhetek, mely nekem fáj, és helyre zökken minden...Ahogy valamikor gyermekkoromban ott kint, mezítelenül a Marosban fürödve, valamikor hetvenvalahányban...

Trianoni békeszerződés - Wikipédi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Módosítás dátuma: 2014. június 05. csütörtök, 08:34
 

Dunakeszi Auchan, ellopott lápvidék, és egy politikus aki kiskirály.

E-mail Nyomtatás PDF

Látszólag nehezen összekapcsolható dolgok, személyek! Pedig van összefüggés, még pedig szomorű és tanulságos...Ha igaz, már pedig nagyon annak tűnik...

Másról sem szól tévé, rádió, álhírmédia, milyen ügynök volt, egy Béla. Akit KGBélának gúnyolnak a fenti kategóriában indulók. Össze is ült a nemzetinek hívott gyűlés, és tanácskozik, a lakájmédia meg közvetít...Egyet akarok, legyen nyilvános az összes tárgyalás, én meg a cseppnyi eszemmel majd eldöntöm, kém-e a Béla!?-Na ez nem lesz, helyette adagolják a nem tudom mit! Közben mire bukkanok? -Régebbi Olvasóim, tán emlékeznek a Dunakeszi lápról írott cikkeimre?

Láthatatlan láp. Tájleírásnak indult...

Nem tudtak lápvidéket lopni!!! 

Hittük akkor, és valahogy a dolog feledésbe merült...Erre ma belebotlok egy ilyen hirdetésbe:

"Lelkes és szakképzett munkatársaink segítségével építünk fel egy jövőt, melyben milliónyi elégedett vásárlónk rendelkezésére állhatunk. Három alapértékünk, a bizalom, a megosztás és afejlődés beíródott az Auchan történetébe. Az Auchan humán célkitűzése, hogy ezek az alapértékek érvényesüljenek a mindennapokban."

Ez a három érték az alappillérünk, melynek mentén fejlődik az önállóság, a felelősségvállalás és a motiváció, melyek nélkülözhetetlenek tartós növekedésünk szempontjából".

-Gyorsan utánanéztem, honnan ismerős az áruház és a vidék neve!?Hát onnan, hogy sajnos sunyin csendben, az Auchan csak felépítette áruházát! Nyomozgattam kicsit, ki segíthetett neki és miért?Ezt találtam, és a hazaárulás meg kém, és nemzetellenség fogalmát átértékeltem magamban...Erről valahogy nem szólnak a hírek:

"Cs. Bíró Attiláról írunk, aki indult már narancssárga színekben polgármester-választásokon is, az őrbottyáni polgári kör elnöke, de az új járási hivatal 2013-as megnyitása előtt a Dunakeszi Szociális, Egészségügyi Osztály és Gyámhivatal osztályvezetője is volt. Hivatalvezetőként szolgálati autót is használ munkája során, egy JOC-754 rendszámú Suzuki Ignist, persze csak "szigorúan" munkaidőben. Ebben a foglalkozáskörében tette meg az alsó képeken látható, teljesen egyértelmű „szolgálati utat”...Mutyiprojektek szervezésében, pályázatok elbírálásában(pl. trafikmutyi), EU-s és egyéb pályázati pénzek üzletszerű lenyúlásában is Cs. Bíró és bandája vitte prímet...

Cs. Bíró volt az egyik fő szervezője a dunakeszi ősláp - ipartelep - Auchan-mutyijának is, ami tömören arról szólt, hogy az Auchan környékén lévő kárpótlási földeket a fityisz-négyek bandája és hozzátartozóik megvásárolták, majd átminősítették. Néhány hét után több tízszeres áron értékesítették.
Na így kell milliárdosnak lenni Dunakeszin!"
-De továbbmegyek!Képriport következik erről az emberről, amint szolgálati kocsival, hát mit is csinál:
"Cs. Bírót azzal vádolják a helyiek, munkából és éhbérből tengődő polgárok, hogy a milliárdokat elmutyizó fideszes a hivatal szolgálati autóját magáncélokra is folyamatosan használja, pedig az általa ellenjegyzett Gépjármű használati szabályzat (ld. itt. itt és itt) ezt kifejezetten tiltja. Úgy tűnik, a saját maga felállított szabályokat sem szereti betartani...
Szerencsétlen helyiek nem tudják, mert nem tudhatták cikkünk megjelenéséig, hogy Cs. Bíró rendkívüli munkabírású, olyan szorgalmas és felelősségtudatos tisztviselő, aki munka után hazafelé még egy kis túlórát is vállal, ránéz a rábízott fiatalokra, testi és szellemi fejlődésüket személyesen ellenőrzi, foglalkozik velük…
Nézegessünk képeket egy ilyen "kiszállásról". Információnk szerint Bíró urunk "gondozottjának" életkora 15 év körül van."
csbiroattila02
csbiroattila12
A pedofil hajlamú Cs. Bíró Attila mellesleg nős, egy fiúgyermek apja, Őrbottyánban van otthonuk, ott tengődnek, mikor éppen nem luxusutazásokon vesznek részt.

 

....................................................

Köszönettel tartozom annak, ki kinyomozta, ki a felelős(ök) egyike!-Tudom a cikkben felhasználtam más forrásanyagot, de így teljes a kép, és talán Olvasóim, megbocsájtanak érte...


Módosítás dátuma: 2014. május 29. csütörtök, 07:27
 
További cikkeink...


6. oldal / 42

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 24 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások