Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Napi történéseim

Indián őstörténet...és egy kicsit magyar is..?

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelem és szeretem az indián népet. Már akik megmaradtam belőle...Gyermekkorom fele olvasással, másik fele focival telt el. Az olvasó felem, pedig Karl May, és Cooper műveinek komoly figyelmet szentelt. Valahogy számomra az Embert, az indián ember jellemességénél, természetismereténél, hűségénél, fizikális tűrőképességénél kell keresni. Mégha Winnetou, Incsu Csunna, vagy Inda Nisó megszemélyesítésével ritkán találkoztak a szerzők...Ezért örültem meg, mikor lakhelyem egy remek kezdeményezéséről kaptam hírt:

http://www.amazonian-headhunters.eu/film-film.htm

Kicsit mélyebbre ástam, és mily érdekes a Sors, az Amazonas mentén, a dzsungel legzárkózottabb rejtekében is, állítólag hallani magyar szót:

Magyarindiánok 1. - Móricz János - MIRADOR - "Kilátó a világra"

-Nagyon hiányzik a "nagy indián" Csah Tamás! Négy éve nincs már közöttünk, négy éve üres kicsit a Bakonyi szél, nem hozza az indián dobok ütemes tamtamát:

indiánMódosítás dátuma: 2014. március 12. szerda, 02:44
 

Agymosás, hogy miért is!?

E-mail Nyomtatás PDF
Az emberek zömének elege van, a tévé, rádió híradó, tömegszerencsétlenséget, gyilkosságot ömlengve bemutató, vég nélküli áradatából! Ahogy a tapsikoló, csápolgató "falkaközönség előtti"ének, kiszavazó, beszavazó, porbafingó versenyekből! Melléjük megkaptuk, a hatalomvágyban tobzódó, ingyenélő politikusaink acsarkodását a választás közeledtével! Miért kell  ez, vajon mi generálja ezt a szennyáradatot? -Azt hiszem, köpecül megkaptam a választ! Köszönet érte egy kedves tyimOlvasónak:
"Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott, aki el szeretné kerülni az agymosást.

Íme a híres tételsor, aminek igazságtartalmáról nap mint nap meggyőződhetünk:

1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a "fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a "szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a "feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet ("majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk") évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell".

 

Csütörtök reggelire...

E-mail Nyomtatás PDF

Túl vagyunk fél héten, de azért a hétvégi programok átéléséig kell aludni párat. Csütörtök van, keresi a nap, hol kukkanthat ki a felhők mögül, de szűrt a fénye...Ülök a kedvenc hintaszékemben, figyelem az ablak mögötti világot. Kisebb-nagyobb gyerekek a suli felé és mellé, felnőttek a büdöske cigivel, és a csámpás lábú tacskókeverék lejt el! Acsarkodó kutyák őrjöngése követi a szabadon flambáló csámpást! Az persze hergeli a kerítésen belüli fajtársait, ahol teheti megáll, kelleti magát, eldob párcseppes pisit, jelezve ki az úr!?

Végre csend, a reggeli kávéillat szertefoszlik, néhány esőcseppecske koppan az üvegen, aztán az is tűnik, újra erőlködik a nap. Február vége van, közeledik valami, amit szeretnék tavasznak hívni...Persze hogy kalandozok gyermekkorom tavaszaiban! Azok a gyönyörű "három tavaszok" Március 15, 21, és április 4.-Hogy lehetett összekapcsolni őket? Már akkor is dívott a liberális demokrácia..? Hátradőlök, szinte lélegzetvisszafojtva lesem meg Ezékielt, majd az ellenkező irányból Szevaszt. Mindketten dolgoznak. No, nem az egymillió új munkahelyek egyikén, hanem vagy 8-10 éve az utcán.Ugyanaz a körzetük. Üveget gyűjtenek, s visszaváltják. A társadalom ezen kasztjában is meg van a hierarchia...Ezékiel régebben rója az utcákat, ezért gyűjthet üveget és viheti vissza a közelebbi hipermarketba. Szevasz "csak" pár éve csúszott le a lejtőn, így neki maradt az üres sörösdoboz lehordása, a távolabbiba. Kemény meló mindkettőjüké. Az üveg több pénzt hoz, de gyalog nehéz cipelni, és naponta több fordulót bonyolít Ezékiel. Mindkét kezében teli szatyor, és egy bot, vagyis a BOT,  mellyel kurkál, majd két kuka között támaszkodik rá...Többfunkciós gyógyászati segédeszköz, és nem kellett sorszámot húzva, évekig várni rá...Szevasz szintén botra támaszkodva sántikál, az ő zsákja összepréselt sörösdobozoktól dagad...és ragad...A zsák bizonytalan színű és szagú a kifolyt létől...A hipermarket a város túlsó végén van, ezért Szevasz alighanem egyet fordul, és a lehető legnagyobb adagot szállítja le! Azt hallottam egy doboz öt forintot érhet!?-Nem tudom biztosan! Szevasz viszi rendületlen  mindennap ilyentájt, az emberek zavartan fordulnak el, vagy lehajtott fejjel sietnek el mellette. Akad ki ráköszön, ő udvariasan viszonozza: -Szevasz!

Duruzsol a háttérben rádióm. Ontja magából a híreket, majd reklám, hírek, reklám, politikai hírdetés reklám, politikai hirdetés...Valami ilyesféle sorrendben...Kikapcsolom, merengek, számot vetek:Választás jön, van-e valódi választási lehetőség?Nagyjából két csomagnyi politikus acsarkodik a másik csomagnyira. Vegyül közéjük egy másnak látszó kisebb csomag, de nem hiszem, hogy súlyuk gyarapodni tud...Hiába rokonszenves portéka, valahogy a közeg, mely turkálja őket, csak csendben dícsérgeti, még sem őket választja! Aztán még néhány kisebb jelentéktelen csomagocska is, de a választásokig szertemállik valószínűleg...Visszás, hogy mindezek egy nagy szatyorba ömlesztve! A szatyron márkajelzés:két sokszínű azonosíthatatlan betű: EU Mindegy tehát, hogy sárga, mindegy hogy piros a csomag, úgyis ugyanazt tartalmazza, hisz egy boltból valók! Más tartalmat a kisebb, harmadik csomagban sejthetek, de valahogy mindig alulra kerülnek, a másikak alá...A tévé rádió  híradó szerint! Az emberek zöme meg úgyis elhiszi...

Itt szól közbe egy feketerigó! Az etető körül illeg-billeg. Betér, majd ki, nem tudni mit is akar, pedig találna szotyit, kevés diót!?Tappancs kutyám figyeli, néha vakkant, és nem érti, most lakni jött, vagy enni, esetleg csak zaklatni?Amíg kutyám felfelé kandikál, addig kettő másik lecsap a tálkájára, és a pár otthagyott morzsa már el is tűnt! Mire Tappancs kapcsol, és a tálkája felé üget, a három feketerigó már kámforrá vált...Tilinkót hallok, bekanyarodik a "nemtudom mit, mozgóárus" és számomra végérvényesen vége az idillnek! Kutyák acsarkodnak, emberek káromkodnak, de a mozgóárushoz is sietnek páran! Örömmel köszöntik, az kitárja a hátsó ajtót, és lehet válogatni a felszálló porban.

muvesz-600x400Módosítás dátuma: 2014. február 20. csütörtök, 11:29
 

Másolják Földi József könyveit. Avagy ki is az a James Turner?

E-mail Nyomtatás PDF

Aki időnként kirándul a tyimességekre, találkozott már Földi Józsi bácsival. Aki harcos volt, és irodalmár. Így hatvanhárom felé ballagva, inkább irodalmár! Lenne, ha hagynák...Mert hiába mondja, írja le emlékeit, a sok hamisságot leleplező könyveit, ha azt nem tudja kiadatni! Mert kevés kiadó meri felvállalni az igazságot! Akár a délszláv háborúról, akár a légió afrikai müveleteiről, vagy a jelen politikusairól..."A politika a legnagyobb k.rva a világon" mondta  Józsi bácsi! Mondta, mikor a szerbek mellett kellett volna harcolnia a vajdaságban, a sajátjai ellen! Mondta, mikor megtagadva a parancsot a sajátjai mellé állt...és gyilkolták le családját ezért...Keserűen jött rá erre az örökbecsű megállapításra akkor is, mikor az általa kiképzett politikusokat fasisztának bélyegzik azok, kik jelenleg a hatalmat gyakorolják.-De akkor kétezerben, ott a Kunbaracsi erdőben, meg Szeged környékén, még mindent ígértek neki, köszönve a harcászati ismereteket...Ahogy az is arcpirító, hogy a csak magyar felmenőkkel rendelkező egykori zsoldos, honosítási kérelmét visszadobta a regnáló államfő, mondván  Feldi Jozef, horvát állampolgár!?Tette ezt olyan országban, ahol Szeged környékén házat vehetett Zseljko Razsnatovics, vagy ismertebb nevén Arkan kapitány! Ellene nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, és a hivatalos letelepedését elutasították. Ám a felesége révén, csak sikerült...Hazánk akkori államfője már nem államfő! Megbukott  hamisított papírjával...De Földi József sem magyar! Sőt még csak nem is horvát!?Hisz a horvát állam sem ismeri el zsoldosait, ahogy a vezető nagyhatalmak sem...Az egykori harcos,  dokumentálta az eseményeket, fényképezett, és más tárgyi emlékeket gyűjtött a huszonhárom év alatt! Ennyi időt töltött a frontvonalban. Részt vett hat háborúban, harcolt Afrikában, Izraelben, Európában.Olyan emberekkel került kapcsolatba, vagy kapott tőlük parancsot, kikkel mi átlagemberek csak televízión keresztül találkozhatunk! -Kényelmetlen hát jelenléte, el is próbálják hallgattatni...Ha iszonyú kínok között, sikerült kiadni könyvét, azonnal elfogyott, de a kiadó egy idő után megszűnt, átalakult, tulajdonost váltott...-Érdekes dolgok ezek, ugye?Azért érdemes keresni munkáit, ha feltűnik magángyűjteményekben, antikváriumokban:VérdíjMeghaltunk, és mégis élünkA halál zsoldosaiZsoldosok, azonnal le kell csapni rájuk! De tudja ezt más is! Földi József beszélt olyan emberekről, kik rá hivatkozva, egy-egy sörözés közben, közös harcokról, kalandokról beszélve kívántak a társaság központjává válni! Nincs is ezzel baj, egy határig! De van az a határ, amit átlépve, már jogi kérdés is felvetül! Nemrégiben feltűnt egy szerző, James Turner, aki Földi József társának kiadva magát, három könyvet is árulni kezdett:

Kp

Hiteles dokumentumokkal, és saját filmjeinkkel tudom bizonyítani, hogy Földi

József soha nem dolgozott társsal, magányos farkasként járta (járja) a világot:

6. Aki VALÓBAN függetlenül ír!

Aki zsoldos volt, vagy hadiíró tudósító?

Készült ugyan egy közös fotó, de ennyi és semmi több:Kp_002

-Nos, ha James Turner a háborúk poklára, és egy veterán harcosra kívánta ráirányítani a figyelmet, akkor a szándék nemes, de...Földi József, mikor tudomására jutott a "társszerzőként" való megjelentetés, azonnal kereste ezt az embert, és a kiadóját! A kezemben tartom a kiadó levelét, melyben elnézést kérve, azonnal törölték James Turner hirdetéseit! Majd James Turner eltűnt...Megtaláltam Turner oldalát, másolom:

James Turner: Az Angyalok Háborúja - Index Fórum

Amennyiben Jams Turner elhunyt, kegyeleti okokból nem regisztrálok a fórumjába, leírni az igazságot...Maradjon meg az olvasói emlékében olyannak, amilyennek ők hitték!

-Ha bárki tud konkrétumot, köszönettel veszem, kedves tyimOlvasók!

 

 


Módosítás dátuma: 2014. február 09. vasárnap, 11:12
 

Kopaszkutya kettes.

E-mail Nyomtatás PDF

-Ugye, öreg rockrajongóim, ismerős a cím? Elindult az ismerős bizsergés, jön a libabőr, felcsillant a szem? Ahogy nekem is, e hír hallatán! Bizony, elkészült a kultikus Kopaszkutya második része! Vagy valami olyasmi, ami kapcsolódik az első filmhez...Elnézést a személyesért, de gyermekkorom egyik legjobb élménye volt, mikor először láttam az ős Kopaszkutyát. Azonnal megnéztem még egyszer, azóta, ki tudj' hányszor...A film egy valódi, korábrázolás. Létező zenészek, zenekar kűzdelme  a pénztelenség deszkáin. Bitang jó számokkal. Hogy legyen szerelés, kölcsönt vesznek fel, fekete ügyletbe keverednek, és játszanak! Bluest őszintén, hitelesen, politika nélkül, szó szerint, néha mezítelen fenékkel...Hányszor, de hányszor beszélgettük, de jó lesz, ha jön a folytatás...Sokszor felvetődött, de Hobo mindannyiszor elmondta, nehezen tud azonosulni a filmmel, mert soha nem volt menedzsere, és mivel a zenét a színházzal akarja összetársítani, neki az ideológiája, fő mondanivalója, nem tetszik a filmnek! Nem akar részt venni benne! Kutyába meg végképp nem akar lemenni...

Most mégis szerepel a filmben. A másodiknak mondott Kopaszkutya kettesben! A film még friss, nem láttam, csak a bemutató interjúit, és a kritikákat. Azzal kezdődik a történet, hogy az első rész egyik főszereplőjét kizárták! Schuster Lóri nem vállalható a többiek szerint! Viszont feltűnik a politika, Orbán Viktor megszólal...-Gondolom, ha Lóri lenne a miniszterelnök, akkor kapna szerepet, és Viktor nem!? Vagy ki tudja már ebben a bonyolult világban...Aztán szépen elmondja mindenki a maga verzióit a kettesről. Számomra a két fontos ezek közül: A rendező Szomjas György, el akarja hitetni, hogy a második rész, az első beérett folytatása. Ám Póka Egon kinyilvánítja, nagyon szerencsétlen a cím, ez az alkotás koncepcióban nem lehet az első folytatása...

-Addig, amíg nem látom végig a kettest, csak sejtéseket írhatok! Meg egy személyes idevonatkozót: Tavaly nyáron, Nemesvámoson lépett fel a P.Mobil. Volt szerencsém egy laza órán át beszélgetni Shuster Lórival, és szóba került a Kopaszkutya kettes is. Lóri szomorúan ingatta a fejét, és ennyit mondott: "ez a film már nem arról szól, amiről az első! Teljesen más az egész"...és valahogy, nem a sértettséget éreztem ki a hangjából, a kihagyása miatt, hanem a szomorúságot...Lóri sokat küszködött azért, hogy a kettes elkészüljön, egész addig, amíg kiderült, nélküle képzelik el! Annyit mondott még, "mindenképp megnézi, mert remek zenészeket, és kegyetlen jó számokat hallani-látni benne"!

-Ahogy én is elmegyek, beülök a lakhelyem szépen csillogó, multifunkcionális csarnok és egyebet szolgáltató mozijába, és megnézem, mi lett a Kopaszkutyából! Csak egy a baj! Lakhelyem moziműsora február végéig: "Amerikai botrány, Jack Ryan, meg a Wall Street farkasa...Persze, hová is gondolok, magyar film..!?

Néhány kapcsolódó link:

http://index.hu/video/2011/12/11/kopaszkutya_kettes/?p=201#s=201

Kopaszkutya Kettő - PORT.hu


Módosítás dátuma: 2014. január 23. csütörtök, 11:09
 

Napló, Edda műveletek, Vastag fivérek. Kikívánkozott...

E-mail Nyomtatás PDF

Összefutottam egy cimborámmal, kivel jónéhány koncertpódiumon megfordultunk már. Tapsoltunk, térdeltünk a zenekar előtti árokban, vagy menekültünk rendőr elől, belépő hiánya miatt. Valamikor szaksulis korban néztünk először élő zenét, tán hetvenkilencben?!Ezen "kollégám" érdeklődött, megyek-e az évvégi  Eddára?

Összenevettünk...Utoljára Eddán a nyolcvanas években voltam. Egy teljes nyarat roadoltam velük végig. Utaztunk a kék zenekari buszban,  Balatontól-Szombathelyig. A nyár végén kiszálltam az Edda-buszból, és az Edda-rajongók táborából is...Belülről üres és -főleg később más zenekarokkal összehasonlítva- nem őszintének tűnt az egész!( Pedig egy nagyon jó dobos, Papp Tyotyó verte a bőröket, a trió felállású Skorpióból kisegítő zenészként). Valahol ott, a nyolcvanas évek elején, lezárult kapcsolatunk az Eddával. Eltűnt a "bakancsos mítosz":Bakancsos Edda Művek Talán az lehetett a baj, kerestem Slamót, Zselenczet, Donászyt, Csapót, azokat az arcokat, azt a hangzást, ami miatt az Edda szerethető volt számomra:egy dallamos, őszinte rockzenét játszó csapatot, mely ÖNMAGÁRÉT a zenélésért lépett színpadra. Zenéjük (akkor) valahol a Deep Purple- hangzásra emlékeztetve, erős billentyűkkel megtámogatott, a kivülállóság őszinteségét, küzdelmeit hozta felém. Talán ez tűnt el akkor, amikor kiszálltam a buszból, és azóta nem jártam Eddán.

Hetek óta ordít a képembe a megyei napilap. Karácsonyi meglepetés az Arénában: Edda és a Vastag fivérek! Kinek hűségkártyája lesz, olcsóbban léphet be...Olyan kis jópofa srác ez a két testvér. A jelen "kitermelt tucatsztárjai" Isten tudj' hányadik énekverseny felfedezettjei. Mellettük vigyorog Attis, ki mint látjuk nem adta fel..-Emlékszem, milyen boldogan olvasta fel Pataky Attila az ős Edda felbomlása után a rajongói leveleket:"Attis ne add fel" Tehát nem adta fel, navigálja tovább az Eddát, a Veszprém-megyei közmédiában jól megtámogatva...

"Öregedő rockerként" megválogatom, miért mozdulok ki a kényelmes fotelből. Mi az, ki az, kiért leveszem töltőről a kamerát, és indulok vadászni! Mert szerencsére van bőven ilyen is! A nyáron teljesen véletlen keveredtem Kenesére, ahol a Kormoránból kivált Örökség játszott...és milyen jól! Előttük nyekergett valamit ez az Alex, de hamar eltűnt, és azonnal megtelt a strand rajongókkal! Aztán a véletlen segített megismerni egy Soproni blues bandát: http://www.youtube.com/watch?v=XTf59Xcvoyc. Aztán a Nemesvámosi P.Mobil is jól szólt. Sajna a közelben az Eddán kívül Auróra lesz még. Marad a lesikami töltőn! De ha valahol, elérhető távolságban Kárpátiát vagy Bill kapitányt tudtok, azonnal indulok...

Módosítás dátuma: 2013. december 09. hétfő, 08:43
 

Ez tényleg igaz, ez így történt!?

E-mail Nyomtatás PDF

Mert ha igen, akkor ebben az országban nincs rend, törvény, de előbb-utóbb vág az erősebb..?

Egy mellbevágó hír:

"A pedagógiai vizsgálat a Váci Földváry Károly Általános Iskolában történt szexuális erőszak ügyében lezárult.
Egyértelműen kiderült, hogy az iskola nem hibázott. A megalázott gyermek már másik intézménybe jár, a fő vétkest a megtorlástól való félelem miatt és testi épségének védelme érdekében minden nap külön tanítják a tanárok. Mindaddig maradnia kell ugyanis az iskolában, amíg a rendőrségi nyomozás le nem zárul.
A büntetési lehetőségeket azonban korlátozza, hogy tíz-tizenegy éves gyermekekről van szó - írja a Váci Napló Online."
Nem hibázott az iskola?! -Hát akkor ki? Mert ez történt fehéren-feketén:
"Napok óta kering a Facebookon egy levél arról, hogy az egyik váci általános iskolában két "fiú" késsel egy harmadikat orális szexre kényszerített. A Váci Napló megkereste az ügyben eljáró Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol nem cáfolták a hírt.
Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta a lapot, hogy az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya szexuális kényszerítés bűntette miatt elrendelte a nyomozást, mely jelenleg ismeretlen tettes ellen van folyamatban.
Erről a Facebookon terjedő körlevélről van szó (javított változat):
Múlt héten kedden (2013. 9. 24.) a váci Földváry Károly Általános Iskolában 3 csörögi erősen pigmentált 13 éves nyikhaj az iskola WC-be invitált egy 11 éves magyar fiút. Orális szexre kényszerítették őt!
Rendőrségi ügy lett belőle. Én csak azt nem értem, hogy erről miért nem ír, "beszél" a média. Mellesleg az iskola igazgatója megkérte a sértett szüleit, hogy a rendőrségi feljelentésről álljanak el, "ne hozza kellemetlen helyzetbe az iskolát" címszóval! Ez milyen már?!"
...A többi véleményt nem mellékelném...
Ilyen korú gyerekekkel foglalkozok, a focipályákra hívom le őket mozogni, sportolni.Lányokat, fiúkat is. Eért döbbentem meg talán a kelleténél jobban! De mi a kelleténél jobb?!Érzem ennek a korosztálynak az őszinteségét, de már a dolgok mögöttijének keresését...Ők már vagy tudják mi miért történik, vagy ösztönösen érzik!Nem lehet nekik hazudni. Abban az intézményben végleg eltűnt, összetört egy illúzió az ott tanuló gyerekek lelkében! Aki hallott róla, annak is...Nincs biztonság, nincs rend, nincs törvény, és már szándékosnak érzem...Akit megaláztak kénytelen menekülni, aki megtette meg maradhat, még különórát is kap...Attól félek, lesz valami, ami pótolni fogja rendet...


Módosítás dátuma: 2013. november 01. péntek, 09:25
 

Székelyek Nagy Menetelése.

E-mail Nyomtatás PDF

Egyszer egy önmagát írónőnek tartó ismerősöm írta, "a székely az székely" nem magyar. Ezen ismerősömmel nagyjából azóta nem tartom a kapcsolatot, rovatát töröltem a tyimességről...Nem kell helyzetelemzést tartanom, hogy bárgyú Népünket, mennyire megosztották. Mert most ilyen Európa, és a Nagyvilág. Minden zavaros torz, színesen giccses, igénytelen. Percemberek, hamis eszmék uralkodnak. Egy valami állandó, kedves Írónő! Te aki ebben a dagonyában fertőzöd az agyakat tovább, hidd el a székely az székely és magyar. Egységes erős, és a történelme, hagyománya, valamint Európa jelen jogrendszere alapján is JÁR neki az önrendelkezés, az autonómia! Sok külföldön élő ismerősöm mondta el, írta le, a magyar népet nem  nagyon ismerik, vagy ha igen, kicsinek tartják, aki nem szól bele a világ dolgaiba, tehát nem érdekes, a székelyekről meg talán nem is hallottak! Ausztriában, Angliában, Egyesült Államokban, Szerbiában, csak addig foglalkoznak a magyarokkal, amíg jó munkaerőnek gondolják! Ezen ismerőseim szerint, nincs a magyaroknak "hangjuk", nem ismeri a külföld a problémáikat, sokkal jobban kellene érvényesíttetni a jogaikat, jogainkat! Mert jelenleg a kisebb népek a legnagyobb hangúak, és minden az érdekérvényesittető képességükön múlik múlik...Ezért fontos, a nem egészen kétmilliós székelység összefogása! Nehogy Románia  megvalósíthassa Erdély végleges szétdarabolását. Mert akkor a magyarság bölcsője szűnik meg, és lesz valami olyan rossz frusztrált, mint jelenlegi országunk! 

-Szurkolok a székelyeknek, és ahol csak lehet, tudósítok erről: "Tisztelt Kollégák! Tisztelt Zágrábi Magyar Tanács tagok! Tisztelt zágrábi magyarok!
Nagy örömmel jelentem Önöknek, hogy hosszas fáradozás után sikerült Sztrilich János Pál jezsuita atya édesapját, akit a partizánok 1944-ben, mint állitólagos háborús bűnöst kivégeztek - a zombori bíróságnál teljes mértékben és most már jogerősen is rehabilitálni.
Most még megkíséreljük feltárni a tömegsírt, hogy méltóan eltemessük a mártírt/mártírokat. Ezzel kapcsolatban mellékelem Matuska Márton válaszlevelét.

Egyben, Márton kérdi, hogy szerveznénk-e Zágrábban egy tüntetést a Székelyföld autonómiájáért. Amennyiben ezzel kapcsolatban volna támogatáshajlam, kérem jelentkezzenek az alábbi címemre. Esetleg a román nagykövetség után, elsétálhatnánk a szerb nagykövetség épületéig is (??? :) Javasolom az esetleges összejövetelt  vasárnap (október 28-án) 11 órakkor a román nagykövetség előtt (Mlinarska cesta 43)? Vagy a szombat délután megfelelőbb volna?
Azért még meg kellene fontolni, hogy célszerű-e volna egybe kapcsolni ezt a két eseményt? Kérem a véleményeket. (A szerb nagykövetség címe:
Pantovčak 245).
Üdvözlettel,
Horváth László"
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Módosítás dátuma: 2013. október 28. hétfő, 07:30
 

Egy Nagy Győzelem emlékére...

E-mail Nyomtatás PDF

...mert tényleg nagy győzelem volt...Viszont keserves árat fizetett érte az Árpád-ház! Hisz gyakorlatilag kihalt sajnos...

"A pozsonyi csata 907. július 4. és 7. közé tehető időben zajlott, a mai Pozsony(korabeli írásokban: Braslavespurch vagy Brezalauspurc) alatt. A kora középkor egyik legjelentősebb ütközetéről van szó, ugyanis a korhoz mérten hatalmas hadseregek csaptak össze. A honfoglalás után a magyar fennhatóság területe nyugat felé megközelítette az Enns folyó vidékét, ezért akart a Keleti Frank Királyság döntő csapást mérni a magyarokra, hogy megsemmisítse vagy jelentősen visszaszorítsa őket a korábbi frank területekről, a Morva Birodalom és Pannónia területéről. A csata a keleti frank sereg megsemmisítő vereségével végződött, amiben a Luitpold bajor herceg és a Theotmár salzburgi érsek is elesett. A magyarok újabb területeket nyertek az Enns folyóig, mely 955-ig a magyar mezsgye határa lett. Ez volt az első honvédő háború.A győzelem megerősítette a magyar törzsszövetség helyzetét a Kárpát-medencében, határait kitolta az Enns folyóig. Árpád nagyfejedelem halálával kapcsolatban két, forrásokkal nem megalapozott találgatás létezik. Az egyik, hogy Árpád és 3 idősebb fia a pozsonyi csatában vesztette életét, míg a másik álláspont éppen Árpád halálával és a legkisebb fiú (Zolta) uralkodásával magyarázza, hogy IV. Lajos király vezérei kedvezőnek ítélték az időt a támadás megindítására. f [6]

A pozsonyi győzelmet követően egészen 950-ig nem lépett idegen támadó hadsereg magyar területre."

Egy napilap így emlékezik meg:

"A honfoglalást követően 907-ben nyugati invázió indult Magyarország ellen, a túlerőben lévő sereget Árpád és fiai visszaverték

Több mint ezeregyszáz évvel ezelőtt, 907 forró nyarán olyan háromnapos csata zajlott Pozsony mellett, amelynek harcászati mesterfogásait ma is tanítják a híres amerikai West Point akadémián. Ekkor verte meg ugyanis az Árpád és három fia vezette negyvenezres magyar sereg a több mint százezres, kiválóan felszerelt, egyesített bajor haderőt, amely ki akarta szorítani a „barbár, betolakodó” magyarságot a Kárpát-medencéből – lehetőleg végleg.

- See more at: http://www.magyarhirlap.hu/a-pozsonyi-diadal-eler-a-west-pointig#sthash.y6FyDkzW.dpuf"


Módosítás dátuma: 2013. július 15. hétfő, 08:11
 
További cikkeink...


8. oldal / 42

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 133 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások