Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
HADtyímTÉR

Szalai hatása alatt...

E-mail Nyomtatás PDF

-Tudjátok, hogy mindenem a labdarúgás, és azt is, hogy jelenleg is regnáló edző vagyok! Épp ezért szakított fel bennem gondolatokat, érzelmet, indulatot Szalai Ádám! Mert mindennek oka van...Vereségnek, győzelemnek. Ezen okokat, magam is keresem saját csapataimnál, játékosaimban. Önkritikusan, nem leplezve a saját korlátaim.

Ez a fajta megtisztulás, az okok őszinte keresése, elvezethet a megoldáshoz. Mert a megoldás is meglesz, én hiszem! De ahhoz az őszinteségnek és tisztaságnak meg kell maradni. Nem keverdehet ide érdek és "szagos pénz" meg összeköttetés...Egész a legalsó osztályokig!-Ne megélhetésként, egyfajta munkahelyként tekintsünk a labdarúgópályáinkon futkározó gyerekekre!

-Miért gyerekek? Mert a felnőtt játékosaink helyzetét, minőségét tökéletesen leírta Szalai Ádám! El kell hinnünk, ő a legmagasabban jegyzett magyar játékos. Jellemzésének lényege:" tizenhat évesen került ki, és egy év kellett, mire felvette az ottani tempót""de fel tudta venni, mert akart, szorgalmas volt, és elszánt"..."Maincz egy középcsapat, de reggeltől-estig verték a fejébe felkészült edzők, mi a csapat taktikája"..."hét éve pszichológus segíti felkészülését"..."a jelenlegi futballelit megismeréséhez, éveket kell kint tölteni"..."nálunk elvégeznek edzőink egy tanfolyamot, és már döfik a másik hátába a kést, mondván végzett edző vagyok"..."tíz-húsz éve hülyítik vezetőink a magyar szurkolókat, ők lettek a legjobban átverve"

-Számomra az okokat fel is sorolta! Mivel valamilyen szinten, naponta szembesülök ezek hatásaival, érzem a bőrömön, hellyel-közzel értem mi lehet a baj?!Elkezdeni a felzárkózást, a legfiatalabbakkal kell!Olyan végzettségű és tudású szakemberekkel, akik értik a labdarúgást, értik a gyerekek lelkivilágát, tudják irányítani, pozitívan befolyásolni azt. Nincsen megélhetési problémájuk, a teljes szellemi energiát, a gyerekekre lehet fordítani. Van jó minőségű pálya, ahol biztosított az edzéslehetőség. Ezen edzők jó játékos kell hogy legyenek, hisz rengeteg megélt szituációt kell átadni, elmesélni, átéreztetni a gyerekekkel. Mert tudni kell őket motiválni! Ez a mai világban nehéz, de meg lehet találni a módját!Az edzőnek fel kell készülnie, a rögtönzést előbb-utóbb megérzi a gyermek, és onnantól megtörik valami benne! Lejön, de nem fogja komolyan venni az edzést, nem fogja tisztelni a "mestert"-Hogy is mondta Szalai:""Maincz egy középcsapat, de reggeltől-estig verték a fejébe felkészült edzők, mi a csapat taktikája" Ennek a folyamatnak nem szabad megtörni! Korosztályokon át kell kísérni az óvodás kortól, az U18-ig! Tizennyolc évesen, aki nem tud felnőtt bajnokságban játszani és teljesíteni, játék és bajnoki éretten, az később sem fog! Nálunk U23-as bajnokságot írnak ki, hogy egymással meccselhessenek az ennyi idős játékosok...(lehet nincs igazam, de nekik már rég felnőttcsapatban kéne játszani-Miért írom le? Mert amikor 16-17 évesen betettek néha a felnőttbe, kerestem a határaim úgy játszottam! Nagy megtiszteltetés volt, és teljesíteni akartam, keresve a végső határaim! De a felnőtt után, mikor visszakerültem az ifibe, nem motivált már)...

Innentől érkeztem a legsikamlósabb részhez! -Mit tehetek én, személy szerint a labdarúgásért!?Tényleg őszintén, vessek már számot magammal...Elnézést kérek, ha önző módon, önmagammal foglalkozok kissé! A sors úgy hozta, hogy a megyében sok helyen alkalmaztak már. Ennek okait a mai napig keresem, de nem tudom igazán megfejteni. Sok helyről jöttem el, kirúgni viszont egy klubtól rúgtak ki, de onnan többször. Talán ezért motoszkál bennem valamiféle frusztrált érzés, hogy ehhez a klubhoz, valamiért vissza kell menni és alkotni valamit...-De nagyon nehéz. Lakhelyem futballja tökéletesen mutatja a honi káoszt. Szemre ugyan tetszetős infrastruktúra, de rengeteg technikai probléma. Egy pályán két klub, egy térfélen, gyakran három-négy csapat...Meg kell oldani a szűk hely problémáját, edzeni kell (vagy valami hasonlót)hétvégén ki kell állni. -Innentől válik szép lassan taposómalommá az egész miliő...

Egyre kevesebb gyermekből kellene labdarúgót faragni. Nagy a "konkurrencia" egyre kevesebben vállalják az edzés adta fáradtságot, és a kevés sportolni vágyó közül, egyre kevesebben akarnak focizni! Akik akarnak, meg nem feltétlen szervezetten, tervezett edzés alatt, hanem csak úgy rugdosni egyet kispályán, "Radiban", bárhol.- Azért vannak, és van érzékem, hogy felleljem őket! Engem többnyire akkor hívtak, mikor ezen képességemre volt szükség. Ilyen időt élek most. Csapataim létszámban megvannak, eredmény viszont nincs...Nem is lehet, hisz az alapozás időszakában három játékos lézengett, és az utóbbi pár hétben kezdtek edzeni. Valamikor a harmadik forduló tájékán beszélhettünk 10-12 körüli létszámról edzésen. Persze jött az újabb baj...Az aluledzett, eddig képzést, terhelést nem kapó játékosok rendre megsérültek, izomzatuk nem bírta-bírja az edzések, és a bajnokság terhelését. Elképesztő, hisz tizenöt-tizenhét éves játékosokról van szó, nem a soha edzésen részt nem vett, bajnokságban nem játszó lányokról...Jelenleg 5-6 játékos maródi, fogalmam sincs hétvégén tudnak-e játszani, ha igen mennyit?

A megoldás a túlélés. Valahogy le kell játszani a hátralévő 5 meccset. Majd jön a téli átigazolás, és meg kell értetnünk a környékbeli tehetségesebb srácokkal, hogy lehet és van is célja a focinak! De azért dolgozni kell! Tanulni edzésen és iskolapadban,  meg kell érteni a taktikát, ahhoz erőnlétet szerezni! Ehhez adott az edzői szürkeállomány. Edzéseink tartalmasak és a sérülteket leszámítva, végre bő kerettel látogatottak. Ahhoz, hogy a tavasz eredményesebb legyen, most időt kell nyerni. Ki kell állni, és még játszunk hozzánk hasonló problámákkal kűzdő csapatokkal...Aztán a télen, azon játékosokkal, aki akarnak dolgozni és felvállalnak minket, folytatni kell ezt a fajta tudatos terhelést, edzésmunkát.

-Nekünk labdarúgóedzőknek pedig meg kell értetni velük, hogy egy várost képviselnek. Mégha két klubban is! Minél jobban érik valaki, annál nagyobb kihívásokkal kell szembenézni! Egyszer ki kell nőlni a kölyökkorból, és megérteni már serdülő, ifjú, vagy fiatal felnőtté vált! Ennek a kornak megfelelő kihívásokat keressen...Mert a Füredi Futball Club edzői felkészülten várja őket," nem hülyítve 10-20 éve"... és a játékos..?!

.......................................

-Tudom, hogy sokan olvassátok a tyimességeket, gondolom ezt a merengést is! -Várom  véleményeteket!

Módosítás dátuma: 2013. október 15. kedd, 09:50
 

Anyák napja helyett, Dávid csillagos fejdísz...

E-mail Nyomtatás PDF

 

Lakhelyem ismét a címlapon! Ezúttal nem egy sikeres pályázat elnyerését harsogják a főcímek...Illetve lehet ez kell hozzá?!-Már többször fejtettem ki a véleményem itt a tyimeken, hogy nem értek egyet azzal az új trendivel, hogy mindenféle vallási felekezetek kezébe adnak iskolát, óvodát, közintézményt. Amik aztán igyekeznek a gondolatokba férkőzni, és saját képükre formálni...De ez a füredi óvodai ünnepély, melyre így kellett beöltözni, egyenesen arcpirító:

egyeb_sargacsillagovodasokfejen

A képen látható zsidó csillagos "fejdíszekben" pompázva, kellett  a balatonfüredi Kiserdei Óvodába járó magyar gyerekeknek köszönteniük édesanyjukat. Hogy ki találta ki az  önkényes csillagozást, még nem tudni! De ígérhetem, hamarosan ki fog derülni, és a tyimek már röpíti is világgá! Mert a "kedves ötletgazda" óvonő, vezető akárkicsoda, majd akkor tegyen ilyen kedves gesztust, ha az viszonzásra lel! Tehát ha mondjuk Izraelben, "nagyMagyarország" pólóban léptetik fel a  gyerekeket, az ottani  anyukák nagy örömére...Mert a Park utcai ünnepély már nem ünnepély! Valami más lett, és nem az Anyák napjáról szólt! Kár, mert az amúgy csodálatos környezetbe, és a gyermekek lelkébe más költözött, mint aminek ilyenkor kéne...

Fnykp0177

 Valahogy a madárbarát jelző is megváltozott:


Fnykp0178

-Ha valamely kedves környékbeli olvasóm, szeretne elbeszélgetni az ötletdús óvodai vezetőkkel:

Fnykp0180.......................

-Fáj még nekem az is, hogy az épp Hazánkban ülésező zsidó vezetők szerint, országunk erősen rasszista! -Ha ez igaz, nem is értem, miért teszik ki magukat akkora veszélynek, hogy Hazánkba jöjjenek visszaélni a vendégjoggal...Mert a valóság az, hogy ezen vezetők bármikor visszavetetnek kitüntetést, bármikor meghatározzák, ki és mi lehet kötelező olvasmány, és bármikor cenzúráznak bármit! Erre jön egy óvodai vezető, és ilyet talál ki, pont épp Anyák napján..?!

Módosítás dátuma: 2013. május 09. csütörtök, 18:25
 

Megdöbbentő, mit is oltanak a gyerekeinkbe?

E-mail Nyomtatás PDF

Az Unióban NINCS kötelező védőoltás! Természetesen ennek ellenére, Hazánkban valakiknek a nagy üzlete miatt, jópár védőoltás kötelező! Mert ha ellenáll a szülő, akkor jön a híradó, média, ügyeletes siránkozó, meg a TEK...  Sőt, elvehetik a gyereket a szülőtől! De miért kell egységesen oltani a magyar gyerekeket? Elképzelhető a legelképzelhetetlenebb?Hallgassátok meg türelmesen ezt az Anyukát, aki a törvény összes ideillő passzusával harcol, mert hihetetlen dolgokra jött rá:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pXy1w7zgCuA

VÉGIG KELL HALLGATNI, RENGETEGET TANULTAM A RIPORTBÓL, NEKED IS LEGYEN 20 PERCED...CSALÁDANYUKÁK, APUKÁK, LEENDŐ SZÜLŐK, NAGYSZÜLŐK GONDOLKOZZATOK EL!

.....................................

Mivel privát üzenetben kérdeztétek, igazat beszélhet-e az anyuka, és kaptam még anyagot a témához, amit utólag illesztek be, válaszként! köszönettel Elizának! Ebben a filmben fehéren-feketén választ kapunk arra, miért hízott el a társadalom, miért szúr a szívtájék, és miért tűnnek el fogaink, miközben idegbeteg kirohanásainknak sem tudjuk a valódi okát: Dim lights Embed Embed this video on your site

{youtube}1w-2wu2-eac{/youtube}Módosítás dátuma: 2013. május 03. péntek, 08:17
 

Izland, de miért elhallgatva?!

E-mail Nyomtatás PDF

Ezért a kétségkívül érdekes cikkért, kedves tyimOlvasóim! Kérnélek Benneteket, akkor kezdjetek bele, ha van pár percetek figyelmesen áttanulmányozni! Mert rengeteg tanulság lapul ám benne:

http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2012/01/miert-mindig-izland-miert-nincs.html

Ezt idézném mottónak: "Ami ezután történt, rendkívüli volt. Az elképzelés, miszerint az állampolgároknak kell fizetniük a pénzügyi monopóliumok hibáiért, hogy egy egész nemzetet megadóztathatnak, hogy megfizettessék a privát szféra adósságait, összezúzta és átalakította az állampolgárok és a politikai intézményeik kapcsolatát, és Izland vezetőit végül az állampolgáraik mellé állította.
Az államfő, Olafur Ragnar Grimsson nem volt hajlandó aláírni a törvényt, ami Izland állampolgárait tette volna felelőssé a bankárok adósságai miatt és népszavazást írt ki...

...

A 2010 márciusában megtartott népszavazáson az emberek 93%-a az adósság visszafizetése ellen voksolt. Az IMF azonnal befagyasztotta a hitelt. De a forradalmat (bár a TV-ben nem mutatták), nem lehetett megfélemlíteni. A nép dühös állampolgárainak támogatásával, a kormány megkezdte a büntetőjogi nyomozásokat a válság felelősei után. Az Interpol nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Kaupthing ex-miniszterelnök, Sigurdur Einarsson és más bankárok ellen, akik az összeomlást követően elmenekültek az országból...
...És most nagyon büszke vagyok arra, hogy izlandi vagyok. Mert nemet mondunk. És tettük ezt annak ellenére, hogy a kormány könnyedén manipulálta a legtöbb újságot, és az üzenetük az volt, hogy ha nemet mondunk, mi leszünk az északi Kuba. Ez az ijesztgetés taktikája volt. Azt mondták, hogy ha nemet mondunk, akkor a munkanélküliség meg fog duplázódni, a szegénység nőni fog, nem lesz bevételünk és munkánk, és nem lesznek hitelek. De szerencsére az emberek rájöttek, hogy nincs szükségünk hitelekre. Mindössze helyesen kell cselekednünk.
Valójában az egész világnak erre lenne szüksége. Hogy helyesen cselekedjen. Ne azt, amit a bankároktól való félelemében tenne, hanem ami a helyes. Minthogy most épp a hátam mögött kel fel az éjféli nap…"
...De az izlandiak nem elégedtek meg ennyivel: úgy döntöttek, hogy új alkotmányt írnak, ami megszabadítja az országot a nemzetközi tőke és a virtuális pénz hatalmától. (Az eddig érvényben lévő alkotmányt még 1918-ban készítették, amikor Izland elnyerte függetlenségét Dániától, és az egyetlen eltérés a Dán alkotmánytól a “király” szó “elnökre” cserélése volt.)
Az új alkotmány elkészítéséhez Izland népe 522 olyan, egyik politikai párthoz sem tartozó felnőtt közül, akik legalább harminc másik állampolgártól kaptak ajánlást, kiválasztott huszonötöt. Ez a dokumentum nem néhány politikus munkája volt, hanem az interneten írták. Az alakító üléseket online közvetítették és bárki beküldhette a véleményét és a javaslatait, folyamatosan tanúi lehettek az alkotmány alakulásának. A részvételi demokrácia folyományaként kialakult alkotmányt, a következő választások után a parlament elé fogják terjeszteni."
                                                   ......................................
A cikk alatti hozzászólásokban renegeteg érték rejtőzik! Felbukkan Égely professzor,  és megannyi  érdekes hír...(köszönettel a hÍrforrásnak)


 

Módosítás dátuma: 2013. március 24. vasárnap, 08:41
 
További cikkeink...


4. oldal / 17

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 31 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások